Free Energy nomineras som ett av de 25 mest lovande Nordiska Cleantech-företagen

Publicerad: 24 Feb 2015
Free Energy Innovation AS är av en internationell jury utvald som topp 25 av 111 st miljöteknikföretag som ansökt till Nordic Cleantech Open. Bakom Nordic Cleantech Open står bland andra Cleantech Scandinavia, Energimyndigheten och Tillväxtverket.

För tävlingens genomförande ansvarar Olof Blomqvist på Cleantech Scandinavia, som beskriver tävlingen på följande vis:
- Företagen representerar inte bara det allra nyaste och bästa från den Nordiska Cleantech scenen, de representerar även en stor variation av lösningar med en intressant bredd av olika teknikområden. De mest representerade områdena är bioteknologi, energi effektivitet i byggnader och förnybar energiteknik. Faktum är att de 25 företagen är utmärkta exempel på den enorma vidd som finns på det nordiska miljöteknikfältet, vilket är känt för att vara det mest innovativa i världen.

Den internationella juryn har representation från bland annat International Finance Corporation – IFC (Int.), SABIC Ventures (Saudi Arabien), Shanghai Electric (Kina), Global Acceleration Partners (Kanada), IdInvest Partners (Frankrike), Robert Bosch Venture Capital (Tyskland), Mahle (Tyskland), EDF (Frankrike), Capricorn Cleantech Fund (Belgien), Dow Chemicals (Schweiz), Grundfos (Danmark), Energimyndigheten (Sverige) med flera.

Den 21-22 mars träffas juryn och de nominerade företagen under helgeventyret Nordic Camp på Trolleholms Slott. Vinnarna kommer slutligen att väljas vid en final under ett evenemang på Cleantech Capital Day i Malmö, 19 maj.

Free Energy Innovation AS är nominerat med följande motivering: ”Genom att ta det bästa från solindustrin och korsa det med det senaste från värmepumpsindustrin har Free Energy Innovation skapat HYSS – Hybrid Solar System. Kombinationen av den nya generationen inverterkontrollerade värmepumpar och termiska solfångare ger en SCOP (Seasonal Coefficient Of Performance) mellan 6-8, vilket är dubbelt så högt som konventionella bergvärmepumpar”
 

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Fastighetsmässan
  • Kylma
  • Ahlsell
  • knapp
  • Bravida
  • Ny annons
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se