Fjärrvärme blir streamad värme

Publicerad: 23 Maj 2019
Istället för att benämna sina produkter som fjärrkyla och fjärrvärme tar Norrenergi ett nytt grepp i sin kommunikation, där man istället talar om dem som streamad kyla och värme.

Det var i samband med examensprojektet på Berghs School of Communication, då en grupp studenter fick Norrenergi som kund, som uttrycket Streamad värme och kyla myntades. Förhoppningen från Norrenergis sida är att det nya konceptet ska bidra till att fjärrvärme blir mer lättförståeligt och tillgängligt för mottagaren. Genom att kommunicera fjärrvärme som streamad värme och fjärrkyla som streamad kyla, vill Norrenergi få en tydligare position i konsumenternas vardag.

– Vi visste faktiskt inte mycket om fjärrvärme när vi fick Norrenergi som kund och insåg ganska snabbt att många andra hade lika låg kunskap som vi. Vi ville därför göra fjärrvärme mer modernt och lättförståeligt för konsumenten, säger Filip De Souza, student på Berghs.

– Vi är mycket imponerande av studenternas strategiska och kreativa förmåga, säger kommunikationschef Monica Vilhelmson. Vi vände oss till Berghs eftersom vi ville ha nya infallsvinklar i vår kommunikation för att bättre förmedla vad vi faktiskt levererar: strömmat vatten som värmer och svalkar våra hållbara städer. Så enkelt och så bra!

Konceptet Streamad värme och kyla är starten på en långsiktig kommunikation där fjärrvärme kommuniceras på ett, enligt Norrenergi, mer modernt och förenklat sätt.

– Vi ser stora möjligheter i att använda ett nytt språk som mer förmedlar vårt erbjudande idag, 2019, säger marknadschef Maria Carvinge.

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Bravida
  • Ny annons
  • Ahlsell
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se