FG Nordic lanserar ny lågtemperaturvätskekylare från MTA

Publicerad: 11 Feb 2015
FG Nordic lanserar nu en helt ny serie luftkylda vätskekylare från MTA på den svenska marknaden. MTA:s LWT (Low Water Temperature) beskrivs kunna ge helt nya möjligheter när det gäller process- och butikskyla.

– Det unika med LWT är lågtemperaturkapaciteten. Med utgående vattentemperatur från -4 ända ner till -20 grader så ger den helt nya möjligheter när det gäller processkyla för exempelvis livsmedelsindustrin och andra sektorer som behöver låga köldbärartemperaturer, förklarar Hans Thor, teknisk chef på FG Nordic.

FG Nordic är sedan flera år generalagent för italienska MTA på de svenska, norska och finska marknaderna. MTA har mer än 30 års erfarenhet av tillverkning av vätskekylare för industriellt bruk och kommersiella fastigheter.

 LWT-serien har kylkapacitet från 52 till 167 kW och bygger på den senaste tekniken när det gäller vätskekyla. Serien har utvecklats särskilt för industriella verksamhet som kräver kyla och temperaturer ner till -20° C. Den är utrustad med en högeffektiv tubpanneförångare optimerad för köldmediet R407F samt med en nyutvecklad högeffektiv halvhermetisk kolvkompressor med integrerad diagnosmodul. Allt för att ge så hög energieffektivitet som möjligt

LWT-serien har också en omfattande uppsättning av olika säkerhetsutrustning och styrsystem för bästa tillförlitlighet, driftsäkerhet och energieffektivitet. Den styrs och övervakas smidigt via intern webbserver. LWT är vidare IP54-klassad vilket gör den lämplig för utomhusinstallation.

Till LWT kommer också ett brett sortiment av tillbehör som möjliggör att varje enhet kan skräddarsys för specifika kundbehov. Bland dessa märks en hetgasväxlare som ger varmvattenåtervinning på upp till 20 procent. LWT har också mycket låg ljudnivå. Den finns dessutom i version med extra låg ljudnivå.

– Vi ser stor potential för LWT på marknaden. Vi vet att MTA är en mycket välrenommerad tillverkare och att våra kunder uppskattar MTA-produkterna för deras kapacitet, teknologi, tillförlitlighet och energieffektivitet. LWT har allt detta och dessutom en unik lågtemperaturkapacitet som vi vet verkligen efterfrågas på marknaden, förklarar FG Nordics försäljningschef Walle Saczewski.

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS Ny annons
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • SLS
  • Bravida
  • Ny annons
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se