Enrad får ny order från Norge

Publicerad: 20 Jun 2018
Enrad har mottagit en ny order från ABK AS, Norges största importör av värmepumpar, värmeväxlare och luftkonditioneringssystem. Enrad har ett distributionsavtal med ABK AS som är företagets norska samarbetspartner. Ordervärdet uppgår till cirka 370 000 SEK och gäller två värmepumpar för ett äldreboende i Våler kommun.

– Det här är fjärde ordern från ABK vilket är väldigt bra då vi ännu är i ett inledningsskede av vårt samarbete. Distributionsavtalet tecknades för ett år sedan med ABK som arbetar mycket mot konsultföretagen precis som Enrad. Det tar tid innan nya värmeanläggningar ritas in i byggnadsunderlagen och handlingarna övergår till ordrar och installation. Men nu har vi fått upp farten och etablerat oss bra i Norge, så jag räknar med att vi kommer att leverera allt fler miljövänliga energilösningar till vårt grannland, säger Andreas Bäckäng, vd för Enrad.

Upphandlingen med Våler kommun gjordes genom ABK AS och Amundrud VVS AS som fick högsta möjliga poäng.

– Det är naturligtvis fantastiskt roligt att fler förstår fördelarna med Enrads energilösningar och väljer oss. Norrmännen är progressiva i sitt miljöarbete och nu arbetar vi vidare för att få fler ordrar från Norge, säger Andreas Bäckäng.

Värmepumparna kommer att levereras och installeras slutet av augusti och i början september, vilket innebär att de kommer att redovisas i Enrad under tredje kvartalet 2018.

ABK AS är Norges största importör av värmepumpar, värmeväxlare och luftkonditioneringssystem. De distribuerar varumärken så som Toshiba, NIBE, Clivet, Atlas Copco och Uponor över hela landet. Bolaget har 80 anställda vid kontor och försäljningsställen i Oslo, Hamar, Stavanger, Bergen Trondheim och Rognan.

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ny annons
  • Bravida
  • AQS Produkter
  • knapp
  • Ahlsell
  • Fastighetsmässan
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se