Edekyl & Värme startar utbildningsföretag

Publicerad: 6 Sep 2016
Edekyl & Värmes ägare Robert och Richard Björk satsar på att utbilda service och teknikinstallatörer genom att starta ett nytt systerföretag till Edekyl & Värme AB. Det nya bolaget heter Nature Skills AB och kommer helt att ägna sig åt vidareutbildning av yrkes verksamma service- och teknikinstallatörer. Mikael Fransson anställs som vd för bolaget.

Inledningsvis är inriktningen utbildningar som rör arbetsmiljölagen, till exempel Heta arbeten, liftutbildning och säkerhetsutbildning för härdplaster.

Mikael Fransson, med förflutet som lärare inom teknikinstallationsområdet och arbetsskydd, anställs som vd för Nature Skills AB. Mikael säger i en kommentar att hans erfarenhet är att företagen uppskattar att utbildningarna förläggs på det aktuella företaget, där han upplever ett större engagemang då kunskaperna direkt kan appliceras på den miljö man normalt verkar i.

Tanken är också att man ska kunna mixa grupperna så att fler företag kan gå ihop om en utbildning och på så sätt hålla nere kostnaderna. Heta arbeten, som exempel, kan efterfrågas av såväl kylföretag som rörföretag.

- Det dyraste för arbetsgivarna är inte utbildningen i sig utan den förlorade arbetsintäkten.  Utbildningarna kommer att vara öppna så det kan handla om att det är tre kyltekniker, två bilmekaniker och fem snickare. Nature Skills är till att börja med specialiserade på utbildningar som krävs för att uppfylla Arbetsmiljölagen, säger Robert Björk, Edekyl & Värme. 

(På bilden: Mikael Fransson, vd för Nature Skills)

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Kylma
  • Bravida
  • knapp
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Ny annons
  • Fastighetsmässan

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se