Edekyl & Värme förvärvar Kylmedia i Uppland AB

Publicerad: 26 Sep 2017
Edekyl & Värme förvärvar from den 1 oktober Kylmedia i Uppland AB. Förvärvet av Kylmedia AB gör att Edekyl & Värme nu får en filial som inte bara täcker Uppsala utan även Norra Stockholm och Gävle. Platser där Edekyl & Värme redan i dag har en upparbetad kundkrets.

Kylmedia AB har sex anställda och omsätter ca 15 Mkr. Edekyl & Värme kommer tillföra bolaget ny kompetens och räknar med att på relativt kort tid ha fördubblat antalet anställda. Jan Magnusson, ägaren och grundaren av Kylmedia AB, stannar kvar i verksamheten.

- Fusionen innebär att vi både breddar företagets kompetens och ökar dess kapacitet. Det blir enklare för oss att hantera större uppdrag med mer muskler bakom ryggen, säger Jan Magnusson, Vd och ägare av Kylmedia AB.

Integrationsprocessen tar fart direkt och det är redan klart att de nya Edekylarna från Uppsala deltar på Edekyl & Värmes traditionella julfest. Enligt plan ska Kylmedia AB vara helt fusionerat med Edekyl & Värme till den 1:a Januari 2018.

- Vi är väldigt glada över att få ta över det här välskötta företaget och vi kommer se till att Kylmedias anställda integreras med resten av Edekyl & Värme på bästa sätt. Sedan starten 2005 har vi fördubblat antalet anställda var femte år. I och med köpet av Kylmedia AB får vi nu ytterligare en filial som skapar närhet för våra kunder i området. Uppsala är Sveriges fjärde största stad och vi ser bra affärsmöjligheter där framöver. säger Robert Björk, Vd på Edekyl & Värme AB.

Edekyl & Värme, som ingår i TESAB-Kedjan, är i dag ett av de ledande företagen i Mellansverige inom kyla, värme, ventilation, automation och energieffektivisering. I dag är de ca 90 anställda fördelade på huvudkontoret i Örebro och sina fem filialer i Linköping, Motala, Norrköping, Stockholm och Västerås.

På bilden ses Robert Björk och Jan Magnusson.

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • knapp
  • Bravida
  • Kylma
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se