ebm-papst planerar eget forskningsinstitut - satsar 3,5 miljarder euro

Publicerad: 1 Dec 2014
ebm-papst har för avsikt att starta ett eget forskningsinstitut på Heilbronn Universitetets campus i Künzelsau, Tyskland. Omkring 3,5 miljoner euro ska satsas på byggnader och utrustning samt professorer och föreläsare. Syftet med institutet är att öka forskningsarbetet inom området elektromagnetiska motorer

Rainer Hundsdörfer, koncernchef på ebm-papst:

- Med denna investering i forskning och utbildning hoppas vi kunna stärka universitetets position och i synnerhet "Teknikagendan" i Künzelsau. Forskning kring elektromagnetism är av stor betydelse inte bara för oss själva utan även för många andra företag i området som arbetar med att göra produkter, såsom fläktar och elmotorer, mer och mer effektiva.

Redan från början har ebm-papst gett universitetet både ekonomiskt och konceptuell stöd. Gerhard Sturm, grundare av ebm-papst, var medlem av universitetets rådgivande styrelse i många år. Tre professurer inom energi och ekonomi har finansierats av fläktspecialilsten. Under det senaste året har ebm-papst också stött "Tick"-projektet som syftar till ett ökat teknikintresse hos barn och ungdomar.

ebm-papst är ett av de ledande företagen i världen inom utveckling, tillverkning och försäljning av energieffektiva fläktar och elmotorer. Spetskompetens inom avancerad motorteknologi, smart elektronik och aerodynamik har banat väg för det framgångsrika fläkt- och motorsortimentet. Kunderna finns bland annat inom ventilation, kyla, värme, telekommunikation, elektronikindustri och fordonsindustri. 

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Kylma
  • knapp
  • Ny annons
  • Ahlsell
  • Fastighetsmässan
  • Bravida
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se