DLE-teknik står för centrala Stockholms största geoenergianläggning

Publicerad: 29 Maj 2020
Vasakronan moderniserar och uppdaterar Sveriges första gågata - Sergelgatan. Labkyl har fått i uppdrag att installera centrala Stockholms första geoanläggning. Två klimatneutrala DLE-värmepumpar ska förse kontor och handelsplatser med värme, kyla och varmvatten.

Sergelgatan var Sveriges första gågata när den byggdes 1959 och ingår i det stora ombyggnadsprojekt som Vasakronan genomför i Stockholm City. Vasakronans del av Sergelgatan består av fyra höghus med kontor och gågatans låghus med handel.

Labkyl har fått i uppdrag att installera de två kraftfullaste DLE-värmepumparna hitintills. Sammantaget är de på två megawatt och kommer täcka Sergelgatans fastigheters energibehov. Det här är det tredje projektet på kort tid som Vasakronan väljer att använda sig av den nya DLE-tekniken. Tidigare i år har liknande beställningar gjorts till de stora kontorsfastigheterna Kv. Nöten 3 och 5 i Solna.

För Labkyl är Sergelgatan under projektering, till sommaren startar installationsarbetet och till hösten sker leverans av DLE-värmepumpar.

-Det är framsynt av vår beställare att de väljer att bygga en sådan här energianläggning mitt i Stockholm. Energilösningen är helt miljövänlig och använder sig av hållbar DLE-teknik. Nu är vi i projekteringsstadiet och hjälper vår beställare med strategin angående Sergelhusens energiflöden. I det här projektet arbetar vi med konsulterna från Ferax Installationsprojekt AB som ser DLE-teknikens alla fördelar, säger Patrik Larsson, vd på Labkyl.

Bild: Vasakronan

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ny annons
  • knapp
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Bravida
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se