Den 12 mars 2015 är det dags för Energispaning

Publicerad: 4 Feb 2015
Den 12 mars äger Energispaning rum. Som tidigare är platsen Courtyard by Marriott Stockholm. Programmet arrangeras av Svenska Kyl & Värmepumpföreningen och föreningens vd, Per Jonasson, vill se installatörer och entreprenörer vallfärda dit.

Den röda tråden är konsekvent, fokus på energismartare systemlösningar.

- Det är lätt att rycka på axlarna när man för ordet energieffektivisering, säger Per Jonasson. Det är ett modeord som dyker upp över allt. Samtidigt är det i högsta grad ett begrepp som har betydelse för arbetet i vardagen. Slutanvändarna, anläggningsägarna, vill inte att deras kyl- och värmepumpanläggningar ska kosta mer att driva än de egentligen behöver. Och vi, branschen, måste bli ännu bättre på att leverera. Vi har bjudit in personer från både Sverige och utlandet som kommer att berätta om olika teknikområden ur sitt perspektiv, med köldmedier och energieffektivitet som röd tråd, berättar Per. 

För den som vill låta sig inspireras av vad andra har gjort, finns ett parallellt spår till ovan nämnda ämnen som är inriktat på praktikfall. Ett par projekt som sticker ut på olika sätt, där man tvingats tänka lite annorlunda. Dessutom bjuds det på en utställning, där ett antal utvalda leverantörer inom olika produktområden, följer upp dagsprogrammet genom att demonstrera vad de har att tillföra.

- Det blir rätt bra med en sådan här utställning, i ett litet och exlusivt format, säger Per. Det vet vi av erfarenhet. Utställningen ligger i anslutning till där vi äter lunch och fikar, så att det blir en okomplicerad miljö att träffas i.

Dagen rundas av med mingel och tilltugg, ett tillfälle att träffa kollegor och diskutera de ämnen som varit uppe under dagen.

- Det hela är opretentiöst och enkelt till sin utformning, avslutar Per. Och när man sedan går hem har man fått en hel del ny kunskap och frågor att fundera på. Det här är verkligen något som alla entreprenörer och installatörer borde ta del av. Jag hoppas innerligt att många tar tillfället i akt. 

Mer om Energispaning och det fullständiga programmet hittar du här

 

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi Panasonic
  • Kylma
  • knapp
  • Ny annons
  • Bravida
  • Ahlsell
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se