Daikin lanserar bergvärmepump med aktiv luftkonditionering

Publicerad: 4 Jun 2019
Att hålla en jämn temperatur inomhus även riktigt varma sommardagar blir allt viktigare. Därför lanserar Daikin nu en bergvärmepump med en kylfunktion och aktiv luftkonditionering. Nya Daikin Altherma 3 GEO kommer dessutom med köldmediet R32.

Daikin Altherma 3 GEO beskrivs vara enkel för återförsäljaren att installera och ge en jämn inomhustemperatur dygnet runt, året om. Anledningarna är bland annat en energieffektiv konstruktion med en patenterad swingkompressor som ska ge gott om både värme och kyla efter behov. Allt till låga driftskostnader.

Med ett effektområde på 0,85–10 kw ska Daikin Altherma 3 GEO passa de flesta hus. En fördel är också att kunder på utbytesmarknaden oftast slipper borra på nytt tack vare köldbärarövervakning. Styrning och övervakning sköts enkelt via en praktisk app. 

Vad gäller kylfunktionen beskrivs Daikin Altherma 3 GEO vara unik i sitt slag. Förutom att utnyttja den passiva kylan från berget har den inbyggd aktiv luftkonditionering. Det innebär att den ska ha tillräcklig kapacitet för att hålla temperaturen nere de allra hetaste sommardagarna. I aktiv drift producerar maskinen upp till 12 kW kyla, vilket ofta räcker till ett helt hus.

Köldmediet som används är R32 och därmed är Altherma 3 GEO också, enligt Daikin, den första bergvärmepumpen på marknaden med det köldmediet. Designmässigt går innerdelen att få i vitt eller gråmetallic. Åtkomst till alla komponenter ovanifrån och från framsidan gör att enheten oftast inte behöver öppnas vid installation. Transporter förenklas av en löstagbar kompressormodul som minskar maskinens vikt med 70 kg vid behov
 

Annons
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • knapp
  • Ny annons
  • Kylma
  • Bravida
  • Ahlsell
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se