Dags att anmäla dig till Svenska Kyl & Värmepumpdagen 2019

Publicerad: 27 Sep 2019
Välkommen till Svenska Kyl & Värmepumpdagen 2019 som nu återvänder till Göteborg, större och bättre än någonsin. På plats finns en rekordstor utställning, spännande seminarier och en massa kollegor.

Under dagen kommer vi sätta flera av branschens mest aktuella frågor i fokus, ge inspiration och bjuda in till diskussion. Svenska Kyl & Värmepumpsdagen arrangeras av Svenska Kyl & Värmepumpföreningen men det är tillsammans med besökare, föredragshållare och utställare som den lyfter till att bli marknadens viktigaste mötesplats.

Några axplock ur dagsprogrammet:

Förutsättningar och begränsningar med nya köldmedier – hur ska vi hantera dem och vilka möjligheter ger de på kort och lång sikt. Här måste teknik, utveckling och kompetensutveckling samspela på en ny nivå för att allt ska landa väl. Kompetensförsörjning är den kanske enskilt största frågan för branschen, så hur löser vi den. Ett nytt grepp är Matchningskommissionen som siktar på att kunna dra nytta av den outnyttjade resurs som finns bl a i ungdomar, utlandsfödda och personer med kort utbildningsbakgrund. Matchningskommissionen arbetar för att reda ut hur detta kan lösas.

Det är inte bara inom fastighetssidan som intresset för värmepumpar är stort. För att nå klimatmålen och minska energianvändningen tar även industrin allt oftare till den förnybara värmepumpstekniken, såväl i Sverige som i andra delar av världen. EPHA (The European Heat Pump Association) kommer och berättar om Marknaden för industriella värmepumpar med ett internationellt perspektiv.

Vi är bara i början av en era där allt mer teknisk utrustning kopplas upp mot nätet och ges nya funktioner och möjligheter. Styrning, övervakning, datainsamling och prediktivt underhåll kommer vi få se allt mer av och på allt mer detaljerade nivåer. Det medför samtidigt risker – så vad bör man tänka på och undvika när det kommer till Cybersäkerhet och tekniska installationer?

David JP Phillips är ett världsnamn när det kommer till presentationsteknik och håller föreläsningar över hela världen. Den 17 oktober kommer han dock att vara med på Svenska Kyl & Värmepumpdagen för att dela med sig av sin kunskap och inspirera dig till att engagera både kunder och kollegor på ett helt nytt sätt. Här vågar vi utlova något mer än en föreläsning, snarare är det en upplevelse signerad en av världens främsta inom området presentationsteknik.

Det här och mycket annat kommer du att kunna lyssna till och vara med och diskutera!

Tekniska Torget fortsätter att växa – i år blir även det större än någonsin. Fler verktyg, fler praktiska tips och nya spännande experiment som alla har sin grund i kyl- och värmepumpsteknik. Du som varit med tidigare år vet precis vad vi pratar om, ett väldigt populärt inslag på Svenska Kyl & Värmepumpdagen. Inte minst bland besökande kyl- och värmepumpstekniker.

Utställningen som ramar in aktiviteterna har redan slagit alla tidigare rekord, med fler deltagande företag och större yta. Det är här du hittar branschens ledande leverantörer från både när och fjärran. Dessutom kryddas utställningen med en Innovationsscen där korta, teknikinriktade föredrag kommer att hållas.

I pauserna och efter klockan 15.00 så blir det dessutom mingel i mässhallen, ett nog så viktigt inslag under dagen. Att träffa kollegor, kunder och leverantörer för spontana samtal är både kul och bygger affärer. Kanske beställa något läskande ifrån den läckra isbar som Icehotel, Jukkasjärvi, bygger åt oss.

Under eftermiddagen kommer också Ebbe Lyths Stipendium att delas ut för första gången, till bästa examensarbete på yrkeshögskolenivå respektive högskolenivå. Vilka pristagarna blir och vad deras examensarbete handlat om får du veta först på plats.

Dagen är heller inte slut bara för att Svenska Kyl & Värmepumpdagen avslutas vid 18-tiden. De som är sugna på att fortsätta umgås förflyttar sig då till Åbytravet, som ligger i direkt anslutning till mässan. Här samlas de som vill fortsätta kvällen med middag, trevligt sällskap och trav.

Svenska Kyl & Värmepumpdagen 2019

När: Torsdag 17 oktober 2019, kl 10:00 – 18: 00.  (Registrering öppen från kl 08:30)
Var:  Åbymässan, Mölndal
Varför: Branschens självklara mötesplats. Du kommer ha kul, lära dig en massa och träffa både nya och gamla bekanta.
Pris för dagsprogrammet: Gratis (lunch ingår)
Pris för travkväll:  Middagspaket bokas via Åbytravet till självkostnadspris. Uppge ”KVP-dagen” när du bokar.

Mer information hittar du på kvpdagen.se där du även anmäler dig.

Dagen är ett samarrangemang mellan Svenska Kyl & Värmepumpföreningen, (SKVP), Branschtidningen Kyla & Värme, Svenska Kyltekniska Föreningen (KTF) och Energimyndighetens innovationskluster (Varmt & Kallt).

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ny annons
  • Bravida
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • knapp
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se