Coop i Danmark först ut att testa Panasonics nya CO2-kyl- och frysenheter.

Publicerad: 17 Maj 2016
Coop-butiken i Randers köpcentrum i Danmark, är den första butiken i Norden att testa Panasonics nya CO2-kyl- och frysenheter. Det här är en strategiskt viktig satsning för Panasonic och i samband med lanseringen var Mr Hidekazu Tachiban, en av Panasonics högsta chefer på plats.

– Vi har alla ett ansvar att värna om vår miljö och Coop tar gärna på sig en del av det ansvaret. Vi har stort fokus på hur vi kan driva vår verksamhet mer energieffektivt och med miljövänliga köldmedium – både i våra befintliga men även i nya butiker, säger Michael Møller, energichef på Coop.

För både Panasonic och Coop är det viktigt att testanläggningen i Randers blir en framgång, så att lösningen kan exporteras inte bara till resten av Danmark, utan även till hela norra Europa. 
– CO2 är framtidens gröna kyl- och fryslösning och vi har därför stora förväntningar på testanläggningen. Om allt går som förväntat, räknar vi med att den lösning vi har i Randers kan exporteras till resten av norra Europa, säger Tomas Bærholm, landschef för Panasonic i Danmark.

Såhär säger Coops energichef Michael Møller om CO2-kylning:
- Det miljövänliga köldmediumet CO2 är standard för nerkylning av kyl- och frysvaror i alla våra nya butiker och även befintliga butiker konverteras successivt över till detta. Därför tycker vi att Panasonics CO2-installation är väldigt spännande. Med den här lösningen kan utfasningen av existerande köldmedium utföras på ett betydligt flexiblare sätt, avslutar Michael Møller.

Mer om Panasonics CO2 lösningar
Förångningstemperaturer från +2 till -45 grader
Kylkapacitet från 1,6kW till 14,6 kW
Enheterna kan ställas in för att generera såväl positiv som negativ kylning.
Höjde energieffektivitet, bland annat tack vare den unika tvåstegs-rotationskompressorn.
Enheterna beskrivs också vara väldigt tystgående och lätta,  modelle med en kylkapacitet på 3,5 kW väger exempelvis endast 67 kilo.
Samma maskin kan användas som kyl- eller fryssystem med endast inställningar vid driftsättning.

På bilden syns Michael Møller tillsammans med Hidekazu Tachiban

Annons
Din ort
Ny annons Mitsubishi AQS
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • Bravida
  • knapp
  • SLS
  • Kylma
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se