Caverion får i uppdrag vid Uppsala Stadshus om- och tillbyggnad

Publicerad: 9 Okt 2019
Caverion och Peab har tecknat ett avtal som avser om- och tillbyggnad av stadshuset samt på omgivande allmän plats. Caverion ansvarar för el, vs och ventilation i installationsentreprenader för kontor, samlingslokaler och café.

- Renoveringen och utbyggnaden av stadshuset syftar till att certifiera byggnaderna enligt BREEAM Excellent. Vi är glada över att ha en erfaren partner som Caverion ombord, som tar hand om den totala leveransen av de tekniska lösningarna, säger Johan Eskilsson, arbetschef, Peab

Slutkunden är Uppsala kommun och det nya stadshuset ska inrymma kommunala förvaltningar, lokaler för förtroendevalda politiker och service till kommuninvånarna. Sammanlagt fördelar sig uppdraget över ca 27 000 m² och projektet beräknas vara klart under de närmaste två åren.

- Vi är mycket glada över att vara en del i ett så pass viktigt projekt i Uppsala. Vi kunde dels erbjuda en ekonomiskt fördelaktig totalleverans, men lika viktigt också, en tydlig organisation med en huvudprojektledare för samtliga avtal. Vi är ett starkt team med stor teknisk expertis vilket krävs för att samordna flera discipliner, säger Juha Mennander, vd Caverion Sverige AB.

Illustration: Henning Larsen architects

Annons
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • knapp
  • Kylma
  • Ny annons
  • Bravida
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se