Byggstart för 130 miljösmarta hyresrätter i Norra Djurgårdsstaden

Publicerad: 27 Sep 2017
Den 27 september genomförde Einar Mattsson tillsammans med biträdande finansborgarrådet Jan Valeskog och ett 40-tal inbjudna den första gjutningen i kvarteret Koppången i Norra Djurgårdsstaden. Här uppför Einar Mattsson 130 energieffektiva hyresrätter för egen förvaltning. Hyresrätterna är projekterade för Miljöbyggnad Guld med solceller på taket, bergvärme och avloppsvärmeväxlare. Bostäderna beräknas vara inflyttningsklara 2019.

- För en långsiktig aktör som Einar Mattsson är naturligt att utveckla hyresrätter med hållbara materialval och med smarta energilösningar. Det gör kvarteret attraktivare för boende, det är smart ur förvaltningssynpunkt och ligger också i linje med stadens målsättning för Norra Djurgårdsstaden, säger Einar Mattssons koncernchef Stefan Ränk.

På plats för att fira premiärgjutningen av kvarteret fanns även 30-tal gäster så som beslutsfattare och tjänstemän från Stockholms stad och grannar.

En majoritet av bostäderna i de fyra huskropparna kommer utgöras av tvårumslägenheter. Husens utformning anspelar på områdets numera nedlagda industrier. Koppången har bland annat solceller på taket, grönytor med gröna tak och en park på innergården. Utöver 63 parkeringsplatser finns även 338 cykelplatser varav de flesta inomhus. Med service i bottenvåningarnas fyra kommersiella lokaler och med konstnärlig utsmyckning på gården vill Einar Mattsson bidra till en levande stadsmiljö.

- Vi vill att alla, oavsett ålder, trivs i kvarteret Koppången. Kvarteret kommer därför att ha en park med konst i form av klättervänliga djurskulpturer för att bli en inspirerande plats för lek och återhämtning, berättar Britta Blaxhult, mark- och projektförvärvschef på Einar Mattsson.

Investeringsvolymen för projektet är cirka 350 miljoner kronor.

Foto: Einar Mattsson

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Bravida
  • Kylma
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • Fastighetsmässan
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se