Bitzer förvärvar Alfa Lavals produktgrupp för tubvärmeväxlare

Publicerad: 4 Apr 2018
Bitzer utökar sin produktportfölj med förvärvet av Alfa Lavals verksamhet i produktgruppen för kommersiella tubvärmeväxlare. Transaktionen förväntas slutföras 1 maj, 2018.

Från och med 1 maj övertar Bitzer Alfa Lavals produktgrupp för kommersiella tubvärmeväxlare, vilket Bitzer meddelar kommer göra dem till den största oberoende tillverkaren av tubvärmeväxlare i världen. Avtalet mellan Bitzer och Alfa Laval SpA undertecknades i Milano den 3 april.

- Jag är glad att få välkomna Alfa Lavals tubvärmeväxlare till Bitzer-familjen, säger Gianni Parlanti, försäljningschef och marknadsansvarig.

Produkterna som tas över från Alfa Laval är avsedda för kyl- och luftkonditioneringsapplikationer och kommer att bredda Bitzers produktportfölj. Bitzer har tillverkat kondensorer för färsk- och saltvattenapplikationer sedan 1950-talet.

- Med det här förvärvet expanderar vi vår portfölj då förångarna som tillverkas i Alonte kompletterar vårt befintliga utbud. Genom det här köpet blir Bitzer också den största oberoende tillverkaren av tubvärmeväxlare i världen. Vår målsättning är att bli teknikledande inom det här segmentet och kunna erbjuda marknaden de absolut senaste lösningarna. För att nå dit håller vi på att bygga upp ett state-of-the-art-laboratorium med en högkompetent personalstyrka.

- Det här är ett viktigt steg för Bitzer i ansträngningarna för att utveckla värmeväxlar- och tryckkärlssegmentet effektivt, poängterar Parlanti. Genom förvärvet vinner Bitzer mer än 40 års erfarenhet i utvecklingen av dessa komponenter, samtidigt som man strategiskt kompletterar de egna produktserierna. 

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • AQS Produkter
  • Fastighetsmässan
  • Ahlsell
  • Bravida
  • Ny annons
  • Kylma
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se