Assemblin Ventilation förvärvar Luftkompaniet

Publicerad: 15 Sep 2020
Assemblin förvärvar ventilationsbolaget Luftkompaniet Sjöblom AB med en årsomsättning på cirka 80 MSEK per år och drygt 15 anställda. Luftkompaniet har verksamhet främst i Stockholmsregionen.

Luftkompaniet grundades 1990 och har sedan dess haft en stadig tillväxt och god lönsamhet. Bolaget har en stark kundportfölj och erbjuder olika typer av entreprenader men har även en viss serviceverksamhet. Utmärkande för bolaget beskrivs vara en stark kultur med lojala medarbetare och långa, nära kundrelationer.

– Luftkompaniet är ett välskött ventilationsbolag med hög kompetens och ett starkt varumärke. Vi är mycket glada över detta förvärv som kompletterar vår ventilationsverksamhet i Stockholmsregionen på ett bra sätt. I och med detta förvärv befäster vi positionen som Sveriges ledande ventilationsbolag, kommenterar Håkan Ekvall, vd och chef för affärsområde Assemblin Ventilation.

– Assemblin är ett installationsbolag med gott rykte på marknaden. Vi är övertygade om att detta blir en bra nästa fas för oss som bolag och för våra kunder, som nu även får tillgång till Assemblins breda teknikerbjudande och geografiska spridning, säger Ron Sjöblom, vd på Luftkompaniet.

På bild: Joakim Wall, regionchef Assemblin, och Ron Sjöblom, vd Luftkompaniet
Fotograf: Assemblin

 

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • knapp
  • Bravida
  • Ahlsell
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se