Assemblin lanserar e-handelslösning för konsumenter

Publicerad: 29 Okt 2018
Assemblin vill bli bäst i branschen på att använda digitaliseringens möjligheter. Sedan en tid pågår ett flertal digitaliseringsinitiativ och en ny e-handelslösning är en av de första nya teknikdrivna produkter som lanseras.

Assemblins kunder består främst av företag, men i viss utsträckning erbjuds även tjänster till privatpersoner. För att anpassa verksamheten till nya konsumentbeteenden har Assemblin VS nu öppnat en ny e-handelsbutik på webbsajten assemblin.se. Här kan konsumenter beställa köksblandare, duschset, WC-stolar med mera – installerat och klart, till fast pris.

– Den nya e-handelssiten innebär att vi blir mer tillgängliga för våra privatkunder. Vi börjar i liten skala med de vanligaste produkterna, och har ett totalpris på produkterna inklusive installation. För konsumenten blir det betydligt enklare jämfört med att köpa en produkt separat och sedan ringa hem en VS-montör. Inledningsvis vänder vi oss till boende i Göteborg, Växjö, Luleå och Skellefteå, men om det faller väl ut så kommer vi att skala upp den digitala butiken, säger Andreas Aristiadis, affärsområdeschef och vd på Assemblin VS.

Assemblin har under 2018 gjort flera satsningar på att utveckla sina tjänster med hjälp av ny teknik, varav e-handelslösningen är en. Generellt sett syftar Assemblins digitala initiativ till att förbättra och effektivisera de interna processerna, att utveckla erbjudandet och att förbättra kommunikationen med bolagets intressenter.

– Vi har gjort en genomlysning av vår verksamhet och funderat på hur vi kan dra nytta av den tekniska utvecklingen, både när det gäller att utveckla vårt erbjudande och vår egen verksamhet. Vi har en rad utvecklingsinitiativ på gång, både i egen regi och tillsammans med våra kunder och leverantörer. Förändringstrycket är just nu stort i hela branschen, och det är vår absoluta målsättning att ligga i framkant när det gäller ny teknik, säger Mats Johansson, koncernchef och vd på Assemblin.

Foto: Shutterstock

Annons
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi SKVP BOX
  • Ahlsell
  • GRÅ
  • AQS Produkter
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se