Assemblin förvärvar Kylkompanjon

Publicerad: 6 Apr 2017
Assemblin Ventilation har förvärvat företaget Kylkompanjon AB och tar över verksamhet och personal från och med den 1 maj. – Förvärvet innebär att vi utvecklar vårt kunderbjudande i Östergötland med värdefull kompetens inom kyla, säger Peter Hjertström, filialchef på Assemblin Ventilation.

Kylkompanjonen grundades för fem år sedan och har sedan dess blivit en stark aktör inom kylinstallation i Östergötland. Förra året fick grundarna och delägarna Christer Hjert och Ulf Ingvarsson ta emot priset Årets Företag i Söderköping, där bolaget har sitt säte. Företaget utför kylinstallationer samt kylservice i de flesta typer av byggnader – inte minst i butikslokaler.

– Genom förvärvet av Kylkompanjon får vi ett kompetenstillskott inom kyla. Därmed kan vi erbjuda våra kunder i regionen attraktiva helhetslösningar inom ventilation och kyla, säger Peter Hjertström.

Kyla blir ett allt viktigare segment och marknaden spås växa.
– Kyla är ett segment som kommer att öka i betydelse. Dels ökar efterfrågan på bra lösningar för komfortkyla, dels behöver vissa köldmedier i befintliga anläggningar bytas ut innan 2020 på grund av regeländringar, konstaterar Peter Hjertström.

Personalen och de båda delägarna från Kylkompanjon kommer från och med den 1 maj att ingå i Assemblin Ventilation i Linköping och Norrköping. Befintliga affärsavtal övergår till Assemblin och Christer Hjert blir avdelningschef för kyla inom Assemblin Ventilation i Östergötland.

– För oss inom Kylkompanjon är detta ett steg för att ytterligare kunna utvecklas som verksamhet och individer. Det känns mycket bra att bli en del av Assemblin – ett modernt och välstrukturerat företag som är ledande inom installationer. Tillsammans kan vi dra nytta av varandras kontakter och kunskaper och växa vidare här i Östergötland, säger Christer Hjert.

På bilden: Peter Hjertström, filialchef på Assemblin Ventilation i mitten. Här omgiven av Kylkompanjons grundare och ägare Christer Hjert (t.v.) och Ulf Ingvarsson.

 

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ahlsell
  • Kylma
  • Fastighetsmässan
  • knapp
  • Bravida
  • Ny annons
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se