Allt om F-gaser på alltomfgas.se

Publicerad: 13 Mar 2015
Sveriges officiella informationskanal för tillämpning och tolkning av f-gasförordningen lanserades under Energispaning den 12 mars.

www.alltomfgas.se finns all tänkbar information runt den nya f-gasförordningen. Den innehåller olika hjälpmedel som t ex en funktion som kallas ”Anläggningskollen”. Med den kan du enkelt räkna fram hur många ton CO2-ekvivalenter fyllnadsmängden i att aggregat motsvarar och hur ofta läcksökningen ska ske. Det finns också en köldmedietabell som anger GWP-faktorer och vilka brytgränserna blir i kg för de olika kontrollintervallen. Du hittar även länkar till lagstiftning, hjälpmedel i form av guidilines och checklistor och annat informationsmaterial. Framför allt hittar du en frågebank under "Frågor och Svar", där du förhoppningsvis hittar svaren på dina frågor.

- Det känns riktigt bra att kunna lansera sidan nu, vi vet att informationsbehovet är stort ute på marknaden, säger Johan Landé på Svenska Kyl & Värmepumpföreningen.

Initiativet till hemsidan togs av Svenska Kyl & Värmepumpföreningen men bakom alltomfgas.se står även Naturvårdsverket, SKL, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB), Miljökontoret - Stockholm Stad, Miljökontoret - Göteborg Stad, Miljökontoret - Malmö Stad, Svensk Dagligvaruhandel, Bil Sweden, MRF, Incert och IUC.

- Att ha en fristående och kommersiellt oberoende informationskanal tycker vi är viktigt, fortsätter Johan Landé. 

Hemsidan beskrivs som en oberoende upplysningssida med anknytning till f-gasförordningen, EU/517/2014 och tillhörande svensk lagstiftning, som förklaras utifrån gällande praxis. Framtagande av hemsidans innehåll sker i samarbete med inom branschen verksamma organisationer som gemensamt ansvarar för detta. 

Du hittar hemsidan på www.alltomfgas.se

 

 

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ahlsell
  • knapp
  • Bravida
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Fastighetsmässan
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se