Alfa Laval lanserar nya packningsförsedda plattvärmeväxlare

Publicerad: 16 Dec 2014
Alfa Lavals nya packningsförsedda plattvärmeväxlare T8 är utrustad med Alfa Laval Curveflow, ClipGrip och har en unik design med rätvinklig hörninpassning. Syftet är att skapa en bra balans mellan kapacitet, prestanda och kompakt storlek.

De kompakta yttermåtten, den är mindre än en meter hög, tillsammans med en anslutningsstorlek på 80 millimeter gör att Alfa Laval beskriver T8 som idealisk för HVAC-system i större byggnader. Dessutom uppges den vara lämpad i många andra sammanhang, såsom inom hydraulik, metallbearbetning, marin tillämpning, elproduktion, allmän tillverkning, allmän fjärrkyla, motorkylning och halvledarindustrin.

- Den unika och enkla designen hos T8 kombinerar allt det bästa från Alfa Lavals 80 år långa expertis inom packningsförsedda plattvärmeväxlare, säger Johan Snarberg, Product Portfolio Manager, Alfa Laval.

Alfa Laval Curveflow beskrivs som ett unikt fördelningsområde vilket innebär en optimal flödesfördelning och ett bättre utnyttjande av tryckfall över det centrala värmeöverföringsområdet. Detta gör att T8 kan konfigureras med färre plattor, vilket resulterar i kompaktare storlek och sänkta underhållskostnader. Energieffektiviteten förbättras tack vare det sänkta behovet av pumpeffekt till följd av lägre tryckfall.

T8 är även utrustad med ClipGrip för snabb och limfri montering. Packningarna sitter kvar under underhållsarbetet, samtidigt som förbrukningen av reservdelar och behovet av tid för packningsbyten minskar. Den rätvinkliga hörninpassningen ska vidare garantera att plattpaketet i T8 lätt passas in, oberoende av antalet plattor, och på så sätt kan man säkerställa pålitlig prestanda och snabbare stängning av enheten vid service.

 

Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Fastighetsmässan
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ny annons
  • Bravida
  • Ahlsell
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se