Alder II AB förvärvar Samon AB

Publicerad: 4 Sep 2020
Alder, en nordisk investeringsfond baserad i Stockholm, har förvärvat Samon. Samon tillverkar lösningar för gasdetektering som säljs över hela världen. Med Alder som majoritetsägare planerar Samon att påskynda sin redan snabbt växande internationella expansionsstrategi.

Samon har en årlig omsättning på ca 50 miljoner kronor. 

Jonas Sjöström, grundare och vd för Samon, fortsätter som VD och som minoritetsaktieägare tillsammans med hela ledningsgruppen som också investerar i det nya bolaget. Man säger i ett pressmeddelande att det är viktigt under de nuvarande svåra tiderna att alla anställda behåller sitt jobb och att ytterligare rekryteringar kommer att behövas för att uppfylla de expansiva mål som ställts för framtiden. Samon förväntar sig att anställa 50% mer personal under de närmaste 1-2 åren inom alla företagets funktioner.

Den globala efterfrågan på att minska användningen av F-gaser och reducera utsläppen av växthusgaser stöds av Samons gasdetektorer eftersom de varnar även för små läckor och därmed minskar kostnaderna och samtidigt skapar en säker arbetsmiljö.

Alder II AB beskrivs som en nordisk investeringsfond med målet att skapa bästa möjliga förutsättningar för långsiktig utveckling av hållbara teknikföretag. Med en blandning av industriell och finansiell expertis och med intresset för entreprenörskap som drivkraft skapar Alder lönsam tillväxt i nära samarbete med andra företag inom Alder-gruppen. Efter att ha undersökt mer än 100 företag startade Alder en förhandling med Samon som nu har resulterat i förvärvet.

-Samon är en oslipad diamant med obegränsad potential för internationell expansion, säger styrelseledamot Sven Holmlund.

Försäljningspriset för Samon avslöjas inte.

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ny annons
  • knapp
  • Ahlsell
  • Bravida
  • AQS Produkter
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se