Aircoil Expanderar i Finland

Publicerad: 1 Sep 2016
Aircoil Group AB har nu förvärvat majoriteten av det kraftigt växande Nollaenergiatekniikka OY. Bolaget går framöver under namnet Aircoil OY.

Aircoil  fokuserar på värmeväxling, med komponenter för entreprenörer inom ventilation, kyla och rör, men även för olika aggregat- och apparattillverkare samt även direkt till industrin. Aircoil OY är specialiserat på att leverera i huvudsak batterier till entreprenad-, OEM- och industrimarknaden, med energieffektiva lösningar.

Aircoil Group AB är ett personalägt bolag och med sina dotterbolag Aircoil AB i Årjäng och Aircoil AS i Mysen Norge omsätter gruppen ca 18 MEUR.

Verkställande direktör Lars-Olov Strömner kommenterar:

- Vi är mycket glada över att nu kunna utöka vår verksamhet också på den finska marknaden med ett eget dotterbolag, utöver den svenska och norska marknaden. Vi är övertygade om att vi med eget bolag i Finland kan supporta finska marknaden på ett bra sätt. 

I Finland leds Aircoil OY av ingenjör Hans Ahlström, som länge fungerat som entreprenör inom olika start-ups som Elekno OY och Controlled OY. Också i detta bolag blir Ahlström delägare i hopp om en kraftig tillväxt. 

Hans Ahlström kommenterar:
-Jag är mycket glad att få möjligheten att nu lokalt i Finland kunna stödja marknaden med energi- och kostnadseffektiva lösningar för värmeväxlande produkter. Tiden är helt rätt! Jag tror vi blir unika på den finska marknaden, eftersom vi skapar ett mervärde för våra kunder genom att våra volymer från Europa är så stora! Vi kan säkerställa att våra finska kunder får den mest kostnadseffektiva lösningen på batterier, oberoende av tillverkare, då vi inte är bundna till någon specifik tillverkare i Europa.

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Fastighetsmässan
  • knapp
  • Kylma
  • Bravida
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se