Stora Inneklimatpriset till Lindab

Publicerad: 19 Maj 2017
Lindab korades till vinnare i den sextonde upplagan av Stora Inneklimatpriset som delades ut under en galakväll för inneklimatbranschen på Skansen i Stockholm. Prisutdelare var Alf Karlsson, statssekreterare åt bostadsminister Peter Eriksson (MP).

Lindab tilldelas Stora Inneklimatpriset för utvecklingen av luftflödes- och temperaturmätaren UltraLink med motiveringen: 

"UltraLink är en produkt som använder ultraljud för att mäta luftflöde och temperatur i ventilationskanaler. Produkten medger kontinuerlig och noggrann mätning inom ett stort mätområde, från låga till höga lufthastigheter. Eftersom det inte finns några instickande delar i luftströmmen skapar utrustningen inget onödigt flödesmotstånd, och det finns heller inga delar som blir smutsiga och igensatta – vilket bidrar till att korrekt funktion bibehålls under lång tid. UltraLink ger nya innovativa möjligheter att energieffektivt styra luftmängder och underlätta injustering och drift. Att luftflödena är de avsedda är nödvändigt, både för att säkerställa att inomhusluftens kvalitet blir bra, och för att uppnå hög grad av energieffektivitet."
 
Stora Inneklimatpriset instiftades 2001 av Slussen Building Services, Svensk Ventilation, Energi- och miljötekniska föreningen och Svenska Kyltekniska Föreningen.  Stora Inneklimatpriset - tilldelas företag eller organisation inom inneklimat, energi och vvs, som utvecklat en betydelsefull produkt, tjänst eller metodik med goda möjligheter att komma till praktisk nytta. Produkten/tjänsten/metodiken skall vara innovativ, bidra till bra inomhusklimat och långsiktigt begränsad resursanvändning.

(Fotograf: Stefan Tell)

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Kylma
  • Bravida
  • Fastighetsmässan
  • knapp
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se