FG Nordic ny generalagent för Impromat i Norden, Baltikum och Polen

Publicerad: 25 Jun 2015
Från och med den 1 juli blir FG Nordic AB formellt generalagent för Impromats inverterstyrningar över hela Norden, Baltikum och Polen. Tidigare ansvarade FG Nordic för den svenska marknaden, men nu tar man över hela regionen.

– FG Nordic kommer att ta ett helhetsansvar för allt från försäljning och marknadsföring till stora delar av eftermarknad och service för hela sortimentet. Vi kommer att ha ett centrallager för alla marknader vid vårt huvudkontor i Partille. Detta är naturligtvis ett stort förtroende och en fjäder i hatten för vår organisation och vårt arbetssätt, kommenterar FG Nordics försäljningschef Walle Saczewski.

Impromats inverterstyrningar är anpassade till Fujitsus utomhusenheter och utformade för direktstyrning och reglering av såväl kyla som värme med extern 0–10 V. De fungerar ypperligt både på luft- och vattenburna ventilations- och klimatanläggningar.

Efterfrågan på inverterstyrningarna har ökat för varje år och på den svenska marknaden har FG Nordic varit mycket framgångsrika, vilket är en bidragande orsak till att man nu får ta ett helhetsansvar för fler marknader i regionen.   

– Vi arbetar utifrån vårt beprövade affärskoncept Let’s do business together som verkligen fungerar och ger resultat för våra kunder. När det gäller Impromat handlar det också mycket om att lyssna på kunderna och deras behov och komma med förslag till kreativa lösningar. Det är våra säljare och tekniker mycket duktiga på, förklarar Walle Saczewski.

En ny version av inverterstyrningen är också i antågande.

– Efter semestrarna kommer en ny version ut på marknaden. Den har förvisso inga direkta nya funktioner, men väl en uppdaterad version av invertermodulen med bland annat ett förbättrat kommunikationsprotokoll gentemot utedelen. Därtill kommer också ett nytt serviceprogram att lanseras samtidigt, säger Hans Thor, FG Nordics tekniske chef, som också är ansvarig för Impromats produktportfölj.

Det är en enkel och kostnadseffektiv installation att koppla samman inverterstyrningen och luft-/vattenburna kyl-/värmesystem med samtliga standardmodeller av Fujitsu värmepumpar. Man kan också bygga olika anpassade lösningar med Impromats produkter.

– Vi kan bygga samman flera inverterstyrningar och på så sätt få en högre kyleffekt. Vi har bland annat ett färdigt och kapslat kit klart att installera som innebär att man kan köra två utomhusdelar i sekvens med en 0–10 voltsstyrning från exempelvis ett luftbehandlings-aggregat. Förutom att man dubblerar kapaciteten till 50 kW så är det sedan mycket enklare att installera och serva anläggningen. Med den nya lösningen kan man även köra 2x28 kW värme och till exempel bygga en luft/vattenvämepump på 56 kW, avslutar Hans Thor.

Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • knapp
  • Ny annons
  • Bravida
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se