48 000 besökare kom till Nordbygg 2016

Publicerad: 12 Apr 2016
Nordbygg, norra Europas största fackmässa inom bygg, fastighet och VVS, avslutades i fredags. 900 utställare mötte ungefär 48 000 besökare under fyra intensiva dagar på Stockholmsmässan.

– Det är ett par tusen besökare färre än under Nordbygg 2014, men fortfarande en mycket hög siffra. Att så många mitt under en historisk högkonjunktur prioriterar att lägga en eller ett par dagar på Nordbygg är glädjande - och styrkebesked för mässan, säger projektchef Peter Söderberg.

– Stämningen har varit väldigt positiv. Vår satsning på fler öppna och lättillgängliga seminarier än tidigare blev uppskattad. Våra dagliga kvalitetsundersökningar gav många positiva återkopplingar.

Peter Söderberg berättar att man hela tiden jobbar med förbättringar av mässans erbjudanden och att responsen från både utställare och besökare har varit positiv på hur man förberett Nordbygg 2016. Inför Nordbygg 2016 har detta arbete bland annat bestått av ett förfinat och intensifierat målgruppsarbete.

– Före varje upplaga av Nordbygg arbetar vi med projektpartners och i direkt dialog med utställargruppen. Utifrån den dialogen arbetar vi aktivt med att nå de önskade målgrupperna, förklarar Peter Söderberg.

Han vill också lyfta fram utställarnas insats på årets mässa.

– Det handlar om att delta, inte bara ställa ut sitt erbjudande. På årets Nordbygg var det en otroligt hög kvalitet på medverkan. Förutom fantastiskt fina montrar, fanns det en lång rad exempel på genomtänkta seminarier, events och kommunikativa upplägg bland utställarna.

Även arrangörsgruppens arbete är av högsta vikt. Samverkan mellan bygg, fastighet och VVS är en av Nordbyggs absoluta styrkor.

– Här har vi har inslag som återkommer och utvecklas år från år. Renovera energismart är ett exempel på ett samverkansprojekt som förmedlar kunskap och förståelse över branschgränserna till nytta för alla parter, säger Peter Söderberg.

Annons
Din ort
AQS Ny annons Mitsubishi
  • Bravida
  • SLS
  • AQS Produkter
  • knapp
  • Ny annons
  • Kylma
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se