Hog-fart-pa-varmepumpforsaljningen
Hög fart på värmepumpförsäljningen
19 Apr 2018 2018 har börjat starkt för värmepumpsbranschen. Totalt ökade försäljningen under första kvartalet med 12 procent jämfört med samma period förra året. Starkast har försäljningen varit för bergvärme- och luft-vattenvärmepumpar.
Instalco-forvarvar-Dala-Kylmecano
Instalco förvärvar Dala Kylmecano
19 Apr 2018 Instalco växer i region Norr genom förvärv av Dala Kylmecano, aktivt inom värmepumpar och kyla.
Thermia-och-Danfoss-Varmepumpar-blir-en-del-av-Stiebel-Eltron-Group
Thermia och Danfoss Värmepumpar blir en del av Stiebel Eltron Group
16 Apr 2018 Den tyska värmepumpstillverkaren Stiebel Eltron Group och Danfoss A/S har ingått ett avtal i vilket Stiebel Eltron Group förvärvar Danfoss Värmepumpar AB (Thermia) med tillverkning i Arvika och verksamhet i Finland och Norge.
63-stycken-IVT-Geo-installeras-hos-tva-bostadsrattsforeningar-i-Bromma
63 stycken IVT Geo installeras hos två bostadsrättsföreningar i Bromma
16 Apr 2018 Bostadsrättsföreningarna Norrby och Brickbandet i Bromma, med 838 lägenheter, går från fjärrvärme till bergvärme och IVT Geo. Investeringen förväntas ge upp mot 40 procent lägre energikostnader. – Det här är ingen chansning utan känns helt rätt, säger Sivert Christoffersson, tekniskt förvaltare för de båda föreningarna.
Auktorisation
Annons
Tesab-har-utsett-Arets-Leverantor
Tesab har utsett Årets Leverantör
13 Apr 2018 Tesab har utsett Årets Leverantör i samband med Nordbygg och vann gjorde Advansor - för andra året i rad.
Francks Kylindustri satsar på personalutveckling — bygger upp HR-funktion
6 Apr 2018 Den 9 april tar Francks Kylindustri ett viktigt kliv inom personalutveckling. Då börjar Karin Minehed som ska bygga upp företagets HR-funktion.
Bitzer-forvarvar-Alfa-Lavals-produktgrupp-for-tubvarmevaxlare
Bitzer förvärvar Alfa Lavals produktgrupp för tubvärmeväxlare
4 Apr 2018 Bitzer utökar sin produktportfölj med förvärvet av Alfa Lavals verksamhet i produktgruppen för kommersiella tubvärmeväxlare. Transaktionen förväntas slutföras 1 maj, 2018.
Nollenergihus-racker-inte
"Nollenergihus räcker inte"
29 Mar 2018 Det är dags att lyfta blicken från nollenergihus och ställa in siktet på plushus. Det behövs för att nå Sveriges klimatmål, skriver Per Jonasson, vd för Svenska Kyl & Värmepumpföreningen, i en debattartikel på aktuellhållbarhet.se.
Dahlmans-Kylteknik-har-utsetts-till-Arets-Franchisetagare-i-Tesab-
Dahlmans Kylteknik har utsetts till Årets Franchisetagare i Tesab
29 Mar 2018 Dahlmans Kylteknik har utsetts till Årets Franchisetagare i Tesab, för andra gången i rad. - Det här är fantastiskt roligt. Jag trodde aldrig att vi skulle vinna två gånger i rad. Det som känns extra bra är att det är mina kollegor inom Tesab-kedjan som röstat fram oss. Kollegor som jag respekterar och ser upp till, säger Robert Dahlman, vd på Dahlmans Kylteknik.
Varmelagring-i-berg-utvecklas-
Värmelagring i berg utvecklas
29 Mar 2018 Öresundskraft har beviljats 900 000 kronor i stöd från Energimyndigheten för att utveckla ny teknik för värmelagring i berg. Att säsongslagra värme i berggrunden är inget nytt men har hittills skett i urberg, så kallat kristallint berg. Den nordvästskånska berggrunden däremot är sedimentär, det vill säga gammal havsbotten.
KTH-Live-In-Lab-utvidgar-sina-testbaddar
KTH Live-In Lab utvidgar sina testbäddar
29 Mar 2018 Intresset att förlägga forskning och utveckling i verkliga miljöer är mycket stort. Einar Mattsson AB, KTH, Akademiska Hus, Nordic Choice Hotels och Schneider Electric tillsammans med VINNOVA möjliggör därför fler testbäddar inom KTH Live-In Lab.
Nibe-forvarvar-Alfa-Lavals-verksamhet-for-fjarrvarme-och-fjarrkyla
Nibe förvärvar Alfa Lavals verksamhet för fjärrvärme och fjärrkyla
27 Mar 2018 Nibe Industrier förvärvar Alfa Lavals verksamhet som arbetar med centraler för fjärrvärme och fjärrkyla samt med centraler för tappvarmvatten för kommersiellt bruk. Produkterna har tidigare även sålts under varumärkena Cetetherm respektive Uranus som nu åter kommer att användas.
Stockholm-hindrar-utbyggnaden-av-fornybar-geoenergi
"Stockholm hindrar utbyggnaden av förnybar geoenergi"
22 Mar 2018 I en debattartikel publicerad hos Stockholmdirekt.se kritiserar tre branschorganisationer, företrädande både installatörer och borrare, Stockholm stads beslut att stoppa geoenergianläggningar.
800-000-lagenheter-behover-renoveras--300-000-i-akut-lage
800 000 lägenheter behöver renoveras – 300 000 i akut läge
21 Mar 2018 I den nya rapporten Renoveringskompetens rapporterar bostadsbolagen att det finns 800 000 lägenheter i Sverige som behöver renoveras. En stor del av dessa ligger inom de så kallade miljonprogrammen där läget är akut för hela 300 000 lägenheter. Den låga renoveringstakten beror både på kompetensbrist och att varken beställare eller utförare ser lönsamhet i att renovera.
Fortlax-valjer-Coromatic-nar-foretaget-bygger-sitt-tredje-datacenter-
Fortlax väljer Coromatic när företaget bygger sitt tredje datacenter
20 Mar 2018 Coromatic har fått i uppdrag att bygga och leverera ett nyckelfärdigt datacenter till datacenteraktören Fortlax. Fortlax datacenter, med digital placering mitt i världen och fysisk placering i Piteå, är norra Sveriges ledande datacenteraktör. Företaget har sedan tidigare två datacenter men mot bakgrund av en stor efterfrågan och med kunder som exempelvis BMW ska Fortlax nu expandera med ytterligare ett datacenter i Piteå.
Beijer-Ref-gor-stort-forvarv-i-Australien
Beijer Ref gör stort förvärv i Australien
20 Mar 2018 Beijer Ref har ingått avtal om att förvärva Heatcraft Australia Pty Ltd. Affären innebär att Beijer Ref fördubblar omsättningen i sin region Asia Pacific.
Visa äldre nyheter
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • GRÅ
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se