Prenumerera
Med fokus på kyl- och värmepumpmarknaden
Meny
Panasonic-Heating-o-Cooling-ska-fordubbla-omsattningen-pa-tre-ar
Panasonic Heating & Cooling ska fördubbla omsättningen på tre år
31 Aug 2016 - 2015 blev ett starkt år för Panasonic Heating & Cooling i Sverige med en ökad omsättning på 30 procent. Målet är att fördubbla omsättningen på tre år, bland annat med ett ännu större fokus på miljön.
FG Nordic
Annons
Regeringen ändrar sig om skatt på solel
31 Aug 2016 - Det är bara två månader sedan skatt på solel från anläggningar över 255 kW infördes. Skatten har kritiserats hårt från flera håll och redan nu öppnar regeringen för att sänka skatten.
Snart-ar-det-dags-for-Chillventa-2016
Snart är det dags för Chillventa 2016
30 Aug 2016 - För femte gången kommer Chillventa att förvandla mässhallarna i Nürnberg till den internationella mötesplatsen för kyla, luftkonditionering, ventilation och värmepumpar. Mässan äger rum den 11-13 oktober 2016 i Nürnberg, Tyskland och med KYLA+ Vämepumpar har du möjlighet att besöka evenemanget kostnadsfritt.
Rittal-presenterar-ny-natverkslosning-for-kylaggregat
Rittal presenterar ny nätverkslösning för kylaggregat
30 Aug 2016 - Rittal har tillsammans med Axoom utvecklat en ny nätverkslösning för sitt kylaggregat Blue e+. Den ska ge möjlighet för fjärrövervakning, effektivare asset management och integration för kommande Industri 4.0-koncept.
Auktorisation
Annons
Bravida-forvarvar-OCM-Vent-
Bravida förvärvar OCM Vent
26 Aug 2016 - Bravida förvärvar OCM Vent AB, med säte i Göteborg och verksamhet främst i Växjö. OCM bedriver installations- och serviceverksamhet inom ventilation. Företaget har totalt 18 anställda och omsätter drygt 40 miljoner kronor.
Forflytta-varmepumpen-upp-i-molnet
Förflytta värmepumpen upp i molnet
23 Aug 2016 - Panasonic har utvecklat ett nytt molnbaserat styrsystem för luft/vattenvärmepumpar, kallat Aquarea Smart Cloud. Systemet fungerar med Aquarea H-serien och ska erbjuda användaren ett intuitivt användargränssnitt och fjärrstyrning av en rad funktioner i värmesystemet.
Bravida-far-stort-installationsuppdrag-nar-Akademiska-sjukhuset-i-Uppsala-byggs-ut
Bravida får stort installationsuppdrag när Akademiska sjukhuset i Uppsala byggs ut
22 Aug 2016 - Akademiska sjukhuset i Uppsala genomgår just nu en stor ny- och ombyggnation. Bravida har fått i uppdrag av Skanska att utföra vs-installationer i sjukhusets nya vårdbyggnad. Bravidas installationsuppdrag innefattar bland annat funktioner för värme och kyla, spillvatten, takavvattning och tappvatten.
Reparation-av-varmepump-ger-ratt-till-ROT-avdrag
Reparation av värmepump ger rätt till ROT-avdrag
18 Aug 2016 - Ett mål har avgjorts i Kammarrätten i Jönköping. Frågan i målet gällde om det reparationsarbete som hade utförts på en värmepump var ett sådant arbete som gav rätt till ROT-avdrag.
Hyreshem-Malmo-och-Malmberg-gar-pa-djupet
Hyreshem Malmö och Malmberg går på djupet
18 Aug 2016 - Till Hyreshem Malmö AB i bostadsområdet Annestad i Bunkeflostrand utanför Malmö kommer åtta geoenergicentraler förse 750 lägenheter med förnybar energi. Centralerna hämtar energin via berget från 82 energibrunnar med 350 m djup vardera, totalt borrhålsdjup är imponerande 28700 m. Malmberg har fått totalentreprenaden att konstruera och designa anläggningen samt utföra energiborrning och komplett rörinstallation.
IVT-Varmepumpar-lanserar-bergvarmepumpen-IVT-Geo-412C
IVT Värmepumpar lanserar bergvärmepumpen IVT Geo 412C
17 Aug 2016 - IVT Värmepumpar lanserar bergvärmepumpen IVT Geo 412C vilken beskrivs ha den senaste tekniken på insidan med modern design på utsidan. – IVT Geo 412C är den mest effektiva värmepumpen någonsin från IVT. Både när det gäller teknik och användarvänlighet, säger Tomas Hållén, försäljningschef på IVT Värmepumpar.
Panasonics-Akademi--en-lyckad-satsning
Panasonics Akademi – en lyckad satsning
17 Aug 2016 - För ett år sedan öppnade Panasonic Heating & Cooling en Akademi. Med ett år passerat kan konstaterar Panasonic att satsningen är en framgång med ett hundratal besökare på ett år. Sedan en tid tillbaka har Panasonic byggt upp ett liknande center i Danmark och planerar nu ytterligare ett center i Norge.
FG Nordic är nordisk generalagent för Hidros värmepumpar
8 Aug 2016 - FG Nordic Group och Hidros har undertecknat ett avtal som innebär att FG Nordic nu är generalagent för det italienska företagets samtliga kyltekniska produkter på de svenska och norska marknaderna.
Mitsubishi-Electric-lanserar-ny-avancerad-takkassett
Mitsubishi Electric lanserar ny avancerad takkassett
8 Aug 2016 - Takkasett med ny design och förbättrad kontroll av luftflödet uppges nu vara en av de tystaste på marknaden. SLZ-KF sägs passar för såväl hemmamiljöer som kontor och affärslokaler.
Ericssons-nya-datacenter-ska-varma-bostader
Ericssons nya datacenter ska värma bostäder
8 Aug 2016 - Fortum Värme och Datacenter i Rosersberg AB, ett helägt dotterbolag till Ericsson, har tecknat avtal för leverans av kyla och värmeåtervinning för Ericssons nya datacenter i Rosersberg norr om Stockholm.
Kylmekano-oppnar-servicekontor-i-Orebro
Kylmekano öppnar servicekontor i Örebro
6 Jul 2016 - Som ett led i satsningen att förstärka närvaron i Närke och Västmanland etablerade Kylmekano nyligen ett nytt servicekontor i Örebro.
Varldens-langsta-skidtunnel-i-naturberg
Världens längsta skidtunnel i naturberg
4 Jul 2016 - I sommar startar bygg- och installationsarbetet i en unik inomhusanläggning för längdskidåkning och skidskytte i en tidigare underjordisk militär anläggning insprängd i berget i Gällö utanför Östersund.
Visa äldre nyheter

Nummer 5/2016
Här kan du bland annat läsa om:
• Pågens energieffektivisering 
• En unik möjlighet att jämföra sig med omvärlden
• Rapport från Värmedagen
• Mall of Scandinavia och kampen mot klockan

Prenumerera på VÅR TIDNING Klicka här för att läsa mer om tidningen och prenumeration
Annonser
Hitta företag
Sverigekarta


Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se