Prenumerera
Med fokus på kyl- och värmepumpmarknaden
Meny
Värmepumpar gör förnybar fjärrvärme av avloppsvatten i Malmö
26 Maj 2016 - Som ett led i att skapa fler hållbara energilösningar och ställa om till ett mer förnybart Sverige investerar E.ON 195 miljoner kronor i en ny fjärrvärmeanläggning i Malmö. Anläggningen tas i drift hösten 2017.
FG Nordic
Annons
Coop-i-Danmark-forst-ut-att-testa-Panasonics-nya-CO2-kyl--och-frysenheter
Coop i Danmark först ut att testa Panasonics nya CO2-kyl- och frysenheter.
17 Maj 2016 - Coop-butiken i Randers köpcentrum i Danmark, är den första butiken i Norden att testa Panasonics nya CO2-kyl- och frysenheter. Det här är en strategiskt viktig satsning för Panasonic och i samband med lanseringen var Mr Hidekazu Tachiban, en av Panasonics högsta chefer på plats.
Caverion övertar drifts- och underhållsansvaret för sjukhusfastigheter
17 Maj 2016 - Caverion och Locum har tecknat avtal för totalt sjutton sjukhus, närsjukhus och vårdcentraler i Södra, Centrala och Norra Stockholm. Uppdraget omfattar bland andra Landstingshuset, Sollentuna-, St. Eriks-, Rosenslunds-, Maria-, Nacka- och Handens Sjukhus.
Malmberg-utfor-geoenergianlaggning-till-AF-Bostader-i-Lund
Malmberg utför geoenergianläggning till AF Bostäder i Lund
16 Maj 2016 - Malmberg kommer att på totalentreprenad utföra en geoenergianläggning till Kämnärsrätten i Lund. Fastigheterna ägs av AF Bostäder och entreprenaden är på närmare 4 miljoner kronor. Etthundra lägenheter kommer försörjas med värme och varmvatten med hjälp av bergvärme i kombination med fjärrvärme.
Auktorisation
Annons
Simon-Niklasson-ar-svensk-mastare-i-kyl--och-varmepumpsteknik
Simon Niklasson är svensk mästare i kyl- och värmepumpsteknik
16 Maj 2016 - Yrkes-SM i kyl- och värmepumpsteknik har avgjorts och årets vinnare heter Simon Niklasson, som till vardags jobbar hos Kylkontroll i Göteborg.
Inget-lagkrav-pa-IMD
Inget lagkrav på IMD
12 Maj 2016 - Regeringen kommer inte att inte införa lagkrav på individuell mätning av värme, kyla och tappvarmvatten i lägenheter (IMD). Det står nu klart efter att Regeringen i måndags meddelat sitt beslut. Istället får Boverket i uppdrag att på nytt utreda och följa upp frågan.
Bravida-tar-hem-installationsuppdrag-i-Helsingborg
Bravida tar hem installationsuppdrag i Helsingborg
10 Maj 2016 - Skanska ger Bravida förtroendet att utföra installation av el, vs och ventilation när Helsingborgs stadsdelscentrum Söderpunkten står inför en stor ombyggnad. Projektet har ett ordervärde av drygt 60 miljoner kronor.
Caverion-och-Sollentuna-kommun-har-tecknat-avtal-vart-57-miljoner
Caverion och Sollentuna kommun har tecknat avtal värt 57 miljoner
10 Maj 2016 - Caverion och Sollentuna kommun har tecknat avtal om tillsyn, skötsel, drift och avhjälpande underhåll på ett sjuttiotal offentliga byggnader i kommunen. Avtalet omfattar exempelvis skolor, daghem och idrottshallar men även kulturminnesskyddade byggnader som Edsbergs Slott.
Assemblin förvärvar Polarluft
9 Maj 2016 - Assemblin har fullbordat förvärvet av Polarluft, en leverantör av tjänster inom ventilationsinstallationer i Eskilstuna. Polarluft är inriktat på utförande- och totalentreprenader och omsätter 30 miljoner kronor per år.
Stora-mangder-koldmedium-importeras-illegalt-till-Europa
Stora mängder köldmedium importeras illegalt till Europa
2 Maj 2016 - En av de ledande köldmedietillverkarna hävdar att köldmedium motsvarande 10 miljoner ton CO2(e) importerades illegalt till EU under 2015. Enligt dem är den siffran dessutom något i underkant, troligtvis är den faktiska mängden betydligt större än så.
Ny-metod-kan-minska-buller-fran-varmepumpar
Ny metod kan minska buller från värmepumpar
29 Apr 2016 - Målet för forskningsprojektet ”Metodutveckling – Utvärdering av buller från värmepumpar” är att ta fram underlag och föreslå en förbättrad utvärderingsmetod och nyckeltal för att redovisa buller från värmepumpar. Detta skulle ge konsumenten en bättre vägledning och kan driva utvecklingen mot tystare och mindre störande produkter.
Beredskap-ingar-i-kylteknikernas-arbetsskyldighet
Beredskap ingår i kylteknikernas arbetsskyldighet
28 Apr 2016 - Arbetsdomstolen ger VVS Företagen och Huurre Sweden AB rätt i att beredskap ingår i en kylteknikers arbetsskyldighet. Byggnads döms även att betala VVS Företagens rättegångskostnader på 221 800 kronor.
Tävling efterfrågar energiteknik för framtidens småhus
26 Apr 2016 - WSP projektleder en ny teknikupphandling av kombinerade värme- och ventilationssystem för energieffektiva småhus. Uppdragsgivare är en beställargrupp bestående av småhustillverkare och branschorganisationen Trä- och möbelföretagen TMF, samt Energimyndigheten.
Mitsubishi-Electric-utokar-med-en-ny-forsaljningsingenjor
Mitsubishi Electric utökar med en ny försäljningsingenjör
26 Apr 2016 - Mitsubishi Electrics Stockholmskontor har i april fått utökning av en ny försäljningsingenjör, Mathias Strömberg.
Geoenergi-nar-DB-Schenker-bygger-ny-terminal-i-Vaasa
Geoenergi när DB Schenker bygger ny terminal i Vaasa
26 Apr 2016 - DB Schenker bygger en ny logistikterminal i Vaasa, Finland som kommer att värmas och kylas med geoenergi. Borrningen av geoenergianläggningen som kommer göra logistikterminalen CO2-neutral startar denna vecka.
SKVPs styrelse uttalar sig om dom i Marknadsdomstolen
15 Apr 2016 - Styrelsens uttalande med anledning av ärende i Marknadsdomstolen dom 2016:4, mål nr C 4/15. Den 1 mars 2016 föll dom i Marknadsdomstolen mellan NIBE AB (kärande) och Bosch Thermoteknik AB/IVT (svarande) gällande ”Marknadsföring av värmepumpar”. Utfallet föll till NIBEs fördel. Med anledning av detta har frågan lyfts från en medlem om lämpligheten i att Styrbjörn Drugge, som innehar positionen som marknadschef inom Bosch Thermoteknik AB/IVT, fortsätter som föreningens ordförande. Styrelsen i Svenska Kyl & Värmepumpföreningen har vid sitt sammanträde den 7 april behandlat frågan och där enats om följande uttalande.
Visa äldre nyheter

Nummer 3/2016
Här kan du bland annat läsa om:
• Starkt utfall för kyla 2016
• Framtidens ishallar kyls med CO2
• Supersmart - hållbara energisystem i livsmedelsbutiker
• 48 000 besökare kom till Nordbygg

Prenumerera på VÅR TIDNING Klicka här för att läsa mer om tidningen och prenumeration
Annonser
Hitta företag
Sverigekarta


Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se