Prenumerera
Med fokus på kyl- och värmepumpmarknaden
Meny
Kylmekano-oppnar-servicekontor-i-Orebro
Kylmekano öppnar servicekontor i Örebro
6 Jul 2016 - Som ett led i satsningen att förstärka närvaron i Närke och Västmanland etablerade Kylmekano nyligen ett nytt servicekontor i Örebro.
FG Nordic
Annons
Varldens-langsta-skidtunnel-i-naturberg
Världens längsta skidtunnel i naturberg
4 Jul 2016 - I sommar startar bygg- och installationsarbetet i en unik inomhusanläggning för längdskidåkning och skidskytte i en tidigare underjordisk militär anläggning insprängd i berget i Gällö utanför Östersund.
Mitsubishi-Electric-utokar-med-ny-produktchef
Mitsubishi Electric utökar med ny produktchef
30 Jun 2016 - Lundkontoret har i juni fått utökning av en ny produktchef, Ola Prahl. Ola kommer tillbaka till Mitsubishi Electric efter en sejour som produktchef på Heatex AB, som tillverkar värmeväxlare för ventilation och kylning.
Almhults-kommun-bygger-rekordstor-passivhusskola
Älmhults kommun bygger rekordstor passivhusskola
30 Jun 2016 - I Småland medverkar ÅF när Älmhults kommun bygger en ny passivhusskola. Med sina elva tusen kvadratmeter blir den landets största. Tillskottet av värme kommer att ske med hjälp av solceller och bergvärme. Borrhålen kommer även att användas sommartid för att kyla inkommande luft.
Auktorisation
Annons
Geotec-vill-ha-stopp-for-fjarrvarmemonopol
Geotec vill ha stopp för fjärrvärmemonopol
30 Jun 2016 - När Växjö kommun i december 2015 fick rätt i Tingsrätten att tvinga nya villaägare att ansluta sig till fjärrvärmenätet, följde fler kommuner efter. - Den fria konkurrensen sätts ur spel med bland annat ytterst oklara miljöargument, skriver Johan Barth idag i en debattartikel i Svenska Dagbladet.
FG-Nordic-Group-har-forvarvat-Svensk-Kylimport-AB
FG Nordic Group har förvärvat Svensk Kylimport AB
27 Jun 2016 - FG Nordic AB har förvärvat samtliga aktier i Svensk Kylimport AB (Skiab). Förvärvet ägde rum 1 juni och innebär att Skiab kommer att drivas som ett dotterbolag i FG Nordic Group. Som vd för Skiab tillträder Carl Stridh, tidigare en av delägarna i Skiab.
Enklare-att-na-energimal-med-ratt-system-for-kyla-och-varme-
Enklare att nå energimål med rätt system för kyla och värme
20 Jun 2016 - Nyligen genomförde Elrätt en undersökning bland fastighetsägare- och förvaltare om energianvändningen i fastigheter. I den framgick att sju av tio fastighetsägare har mycket kvar att göra om de ska uppnå det mål om att minska energianvändningen med 20 procent fram till 2020. Fler skulle behöva se över sin uppvärmningsform för att nå målet, anser Svenska Kyl & Värmepumpföreningen.
Instalco-forvarvar-Timab
Instalco förvärvar Timab
20 Jun 2016 - Installationsgruppen Instalco förvärvar kylföretaget Timab och förstärker därigenom sitt fotfäste i Stockholmsregionen.
Fortum-Varme-ansluter-tre-sjukhus-till-fjarrkylanatet
Fortum Värme ansluter tre sjukhus till fjärrkylanätet
15 Jun 2016 - Nyligen kopplade Fortum Värme in Södersjukhuset (SÖS) på sitt fjärrkylanät. Kylaleveransen uppgår till 4,7 MW vid full drift och är Locums enskilt största så långt. Under våren har Fortum Värme även kopplat in Locums fastighet S:t Görans sjukhus och inom kort ansluts också Rosenlunds sjukhus.
Assemblin i rikstäckande samarbetsavtal med Scania
10 Jun 2016 - Scania har under våren fört en leverantörsdialog om förlängt och utökat samarbete för sina samtliga anläggningar i Sverige. En dialog som lett fram till att Scania och Assemblin nu tecknat rikstäckande avtal om installation och underhåll av tekniska system för el, värme, sanitet och ventilation.
Nar-gallerian-Tradgarden-byggs-om-levererar-Caverion-all-fastighetsteknik
När gallerian Trädgården byggs om levererar Caverion all fastighetsteknik
10 Jun 2016 - Två nya våningar och en rad butiker och kontor ska tillkomma när gallerian Trädgården mitt i Varberg moderniseras och byggs ut. Caverion har varit delaktiga ända från planeringsstadiet och har i juni börjat leverera installationer inom teknikområdena värme och sanitet, ventilation, kyla, el, informations- och kommunikationsteknik, säkerhet och skydd och automation.
Bravida-utfor-installationerna-nar-Varnamo-sjukhus-moderniseras
Bravida utför installationerna när Värnamo sjukhus moderniseras
8 Jun 2016 - Bravida får i uppdrag av Peab att utföra samtliga installationer när Värnamo sjukhus uppgraderar sina lokaler för operation och intensivvård. Projektet har ett ordervärde på cirka 100 miljoner kronor.
AQS-Produkter-lanserar-TX-W-fran-Climaveneta
AQS Produkter lanserar TX-W från Climaveneta
7 Jun 2016 - Det nya vätskekylda vätskekylaggregatet TX-W från Climaveneta finns i 63 storlekar, från 246 kW till 4 MW, och i utförande med 1-6 Turbocor-kompressorer. Aggregatet erbjuder också en riktigt hög energieffektivitet med Euroventcertifierade värden för EER på 5,88-6,25 och för ESEER på 8,40-8,95.
Assemblin tecknar rikstäckande ramavtal med Akademiska Hus
7 Jun 2016 - Assemblin tecknar nu rikstäckande ramavtal med Akademiska Hus om installation och underhåll av tekniska system för el, värme, sanitet och ventilation
Bravida-koper-Bjornbergsgruppen
Bravida köper Björnbergsgruppen
2 Jun 2016 - Bravida förvärvar Björnbergsgruppen i Stockholm. Företaget, som är en av de ledande aktörerna inom värme och sanitet (vs) i regionen, har cirka 170 anställda och en omsättning om cirka 290 miljoner kronor.
AF-utfor-supereffektiva-energisimuleringar-pa-Nya-Karolinska
ÅF utför supereffektiva energisimuleringar på Nya Karolinska
31 Maj 2016 - Universitetssjukhuset Nya Karolinska Solna byggs med höga miljömässiga ambitioner. Planen är att uppnå miljöcertifieringen Guld enligt både Miljöbyggnad och LEED. För att utföra de energimodelleringar som krävs för LEED har Skanska anlitat ÅF, och fått ett ovanligt gott resultat. ÅF har utfört simuleringar för alla faser för NKS och de senaste har just godkänts av certifierarna helt utan anmärkningar- något som är ytterst sällsynt.
Visa äldre nyheter

Nummer 4/2016
Här kan du bland annat läsa om:
• Äppelriket - Kylteknik ger svensk äppelodling framtidstro
• Framtidens lokaler formar morgondagens verktyg
• Sveriges VVS-museum invigt
• Den digitala revolutionen

Prenumerera på VÅR TIDNING Klicka här för att läsa mer om tidningen och prenumeration
Annonser
Hitta företag
Sverigekarta


Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se