AQS-tar-over-distributionen-av-RC
AQS tar över distributionen av RC
14 Nov 2017 Mitsubishi Electric Hydronic & IT Cooling Systems S.p.A. (MEHITS) tillverkar och marknadsför produkter under varumärkena Climaveneta och RC IT Cooling. En samordning av produktsortiment och försäljningskanaler pågår och i Sverige har AQS Produkter AB utsetts till distributör för båda varumärkena.
FG Nordic
Annons
Ny-Nordenchef-for-Panasonic-Heating-o-Cooling
Ny Nordenchef för Panasonic Heating & Cooling
9 Nov 2017 Thibaut Marsol är ny chef inom Panasonic Heating & Cooling i Norden. Marsol, som rekryterades internt, säger att han ser fram emot att leda satsningen på luft/vattenvärmepumpar och kommersiella installationer i regionen.
Boverkets-byggregler--Hjalpande-eller-stjalpande-for-att-na-miljomalen
Boverkets byggregler – Hjälpande eller stjälpande för att nå miljömålen?
31 Okt 2017 Ett av tre föredrag som filmades under Svenska Kyl & Värmepumpdagen den 20 oktober. Ämnet är "Boverkets byggregler – Hjälpande eller stjälpande för att nå miljömålen?" och diskuterades av en panel bestående av Åsa Wahlström, CIT, Mikael Gustafsson, Energieffektiviseringsföretagen, Anne-Lee Bertenstam, SKVP, Rikard Silverfur, Fastighetsägarna Moderator är Sabinije von Gaffke.
Ersatta-R404A---hur-resonerar-handlarna
Ersätta R404A - hur resonerar handlarna?
31 Okt 2017 Ett av tre föredrag som filmades under Svenska Kyl & Värmepumpdagen den 20:e oktober. Föredragshållare är Per-Erik Jansson, ICA Fastigheter, och ämnet är handlarnas perspektiv på utmaningen med att ersätta R404A i butikernas kylsystem.
Auktorisation
Annons
Klockan-tickar-for-R404A
Klockan tickar för R404A
31 Okt 2017 Ett av tre föredrag som filmades under Svenska Kyl & Värmepumpdagen den 20 oktober. Föredragshållare är Björn Hultberg, Teknisk Fastighetsservice, och ämnet är den högaktuella frågan om hur vi ska förhålla oss till alla de anläggningar i landet som idag har R404A som köldmedium.
Peter-Hornbeck-vald-till-ny-styrelseordforande-for-SKVP
Peter Hornbeck vald till ny styrelseordförande för SKVP
30 Okt 2017 På föreningens årsmöte den 20 oktober, i samband med Svenska Kyl & Värmepumpdagen i Stockholm, valdes Peter Hornbeck till ny styrelseordförande i Svenska Kyl & Värmepumpföreningen.
Starkt-tredje-kvartal-for-varmepumpar
Starkt tredje kvartal för värmepumpar
30 Okt 2017 Försäljningen av värmepumpar har ökat under hela 2017, så även under tredje kvartalet. Totalt ökade försäljningen med 13 % under kvartalet. Under årets första månader har det främst varit luft-vatten-värmepumpar och frånluftsvärmepumpar som haft en ökad försäljning, men under tredje kvartalet har även försäljningen av bergvärmepumpar tagit fart.
Svensk-bronsmedalj-i-VVS-Installation-vid-Yrkes-VM
Svensk bronsmedalj i VVS-Installation vid Yrkes-VM
26 Okt 2017 Yrkes-VM 2017 är nu över och det svenska yrkeslandslaget lyckades knipa en pallplats. Medaljen gick till Björn Landin från Hortlax som tog brons inom VVS-installation.
Nytt-forskningsprogram-ska-gora-Sverige-varldsledande-inom-framtidens-varme-och-kyla
Nytt forskningsprogram ska göra Sverige världsledande inom framtidens värme och kyla
26 Okt 2017 Energimyndigheten satsar 160 miljoner kronor på ett nytt forsknings- och innovationsprogram inom värme och kyla, Termo – värme och kyla för framtidens energisystem. Första utlysningen öppnar inom kort.
Panasonic-uppgraderar-luftvattenvarmepump
Panasonic uppgraderar luft/vattenvärmepump
26 Okt 2017 Panasonics Aquarea All-in-One T-CAP luft/vattenvärmepump har uppgraderats för att ge högre effekt vid mycket låga temperaturer.
Succe-och-publikrekord-for-Kyl-o-Varmepumpdagen
Succé och publikrekord för Kyl & Värmepumpdagen
24 Okt 2017 Den 20 oktober arrangerades Svenska Kyl & Värmepumpdagen i Stockholm på Kistamässan. Med över 400 besökare sattes ett nytt publikrekord och årets utställning var även den större än någonsin.
Beijer Ref förvärvar kylgrossist i Sydafrika
19 Okt 2017 Beijer Ref AB har ingått avtal om att förvärva Tecsa (Pty) Ltd och dess tillgångar. Uppköpet breddar basen i södra Afrika.
Lennart-Petersson-tilltrader-som-tillforordnad-VD-och-koncernchef-i-Assemblin-koncernen
Lennart Petersson tillträder som tillförordnad VD och koncernchef i Assemblin-koncernen
18 Okt 2017 Petter Håkanson lämnade den 17 oktober tjänsten som VD och koncernchef på Assemblin AB. Nuvarande VD i Assemblin VS AB, Lennart Petersson, blir tillförordnad VD och koncernchef till dess att ny rekrytering är klar. Andreas Aristiadis efterträder samtidigt Lennart Petersson i rollen som VD för Assemblin VS.
Nibe-Energy-Systems-lanserar-nytt-varumarkeslofte-pa-Hem-o-Villa-massan
Nibe Energy Systems lanserar nytt varumärkeslöfte på Hem & Villa-mässan
12 Okt 2017 Mässan Hem, villa och bostadsrätt är Nordens största boendemässa med produkter för hela hemmet. För tolfte året medverkar Nibe Energy Systems på mässan, i år bjuder man på premiär för sitt nya varumärkeslöfte - “It´s in our nature”.
EUU och IUC utreder möjligheterna att bilda ett gemensamt utbildningsföretag
11 Okt 2017 Styrelserna i EUU och IUC enats om att utreda förutsättningarna för att samla utbildningsverksamheten i ett gemensamt utbildningsföretag. Målsättningen är att att underlätta och säkerställa installationsbranschens framtida kompetensförsörjning.
Daikin-lanserar-tva-nya-luftluftvarmepumpar-
Daikin lanserar två nya luft/luftvärmepumpar
4 Okt 2017 Under hösten lanserar Daikin två nya luft/luftvärmepumpar i den populära X-serien; Caldo XR och Solo XR. De nya produkterna beskrivs vara optimerade för att ge mycket värme när det är riktigt kallt och har köldmedium R32 för energieffektiv och miljövänlig drift.
Visa äldre nyheter
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Heta Utbildningar
  • Ahlsell
  • Fastighetsmässan
  • GRÅ
  • Kylma
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se