q Kyla & Värme med fokus på kyl-&värmepumpmarknaden
Free-Energy-Sverige-AB-byter-VD
Free Energy Sverige AB byter VD
23 Maj 2017 Free Energy har anställt Kristoffer Rexvik som VD för Free Energy Sverige AB. Kristoffer tillträdde sin tjänst den 2 maj och ersätter Lars Andrén, som nu blir kommunikationschef i det norska moderbolaget.
FG Nordic
Annons
LG-Electronics-lanserar-sin-nya-premiumkyl-InstaView
LG Electronics lanserar sin nya premiumkyl InstaView
19 Maj 2017 LG Electronics (LG) lanserar nu sin nya premiumkyl InstaView Door-in-Door riktad mot konsumenter som vill ha en stilren design med stor bekvämlighet och hög kvalitet. Kylskåpet har bl a uppmärksammats för sin innovativa glaspanel, design samt en knock-on-funktion, som minskar förlusten av kalluft.
Bildeve byter till geoenergi för kyla och värme
19 Maj 2017 Just nu slutförs arbetet med geoenergi på Bildeves anläggning i Helsingborg. Malmberg har där levererat en totalentreprenad med design, borrning och installation av energicentral. Nu byter Bildeve även till geoenergi på deras filial i Landskrona. Det blir Malmberg som utför också denna.
Delsbo-Candles-lysande-ide
Delsbo Candles lysande idé
19 Maj 2017 Sex moderna värmepumpar ska inte bara sänka värmekostnaderna, de kommer även göra ljusfabriken mer miljövänlig. – Det är ett av våra största värmepumpsprojekt någonsin, säger Patrik Dahlström projektledare på Comfortföretaget Bad & Energicenter.
Auktorisation
Annons
-Stora-Inneklimatpriset-till-Lindab
Stora Inneklimatpriset till Lindab
19 Maj 2017 Lindab korades till vinnare i den sextonde upplagan av Stora Inneklimatpriset som delades ut under en galakväll för inneklimatbranschen på Skansen i Stockholm. Prisutdelare var Alf Karlsson, statssekreterare åt bostadsminister Peter Eriksson (MP).
Mitsubishi-Electric-Lund-till-nya-lokaler-
Mitsubishi Electric Lund till nya lokaler
18 Maj 2017 Då avdelningen Factory Automation i Lund vuxit snabbt de senaste åren krävdes nu en flytt till en större lokal och i början av april flyttade Mitsubishi Electric i Lund in i nytt kontor precis utmed E22:an.
Varmepump-i-din-diskmaskin-kan-bli-en-sparbossa
Värmepump i din diskmaskin kan bli en sparbössa
18 Maj 2017 En diskmaskin med inbyggd värmepump kan bli en hit. Den halverade elförbrukningen ger en dubbel vinst, både för miljön och för plånboken visar en avhandling vid Karlstads universitet.
Bravida-far-multidisciplinara-uppdrag-nar-Vasteras-stad-satsar-pa-gymnasieskolor
Bravida får multidisciplinära uppdrag när Västerås stad satsar på gymnasieskolor
18 Maj 2017 Västerås stad satsar nu på förbättrade lokaler för två av sina gymnasieskolor. I projekten har Bravida fått i uppdrag att utföra samtliga installationer, till ett ordervärde om totalt 45 miljoner kronor.
WSP-rekryterar-specialist-inom-geoteknik
WSP rekryterar specialist inom geoteknik
18 Maj 2017 WSP har rekryterat Fredrik Clifford som seniorkonsult och specialist inom geoteknik på WSP Samhällsbyggnad. Han har över 25 års yrkeserfarenhet av såväl praktiska som avancerat tekniska lösningar för geotekniska problemställningar i komplexa miljöer.
Platt-axialflakt-ska-forenkla-installation-och-flaktbyte-i-kylmobler
Platt axialfläkt ska förenkla installation och fläktbyte i kylmöbler
26 Apr 2017 En nyhet från ebm-papst är en platt axialfläkt med diagonalt fläkthjul som är speciellt utvecklad för kylmöbler där utrymmet för montering i den bakre hyllväggen ofta är begränsat. Med ebm-papst nya och platta fläkt ska det bli enklare samtidigt som energikostnaderna kan reduceras.
Ny energimärkning av pannor
26 Apr 2017 Uppvärmning och varmvatten står för den största delen av energianvändningen i ett hushåll. Valet av uppvärmning är därför ett viktigt beslut. Värmepumpar och elpannor har redan energimärkning, men nu ska även ved- och pelletspannor energimärkas. Snart har nästan alla uppvärmningsprodukter energimärkning som kan hjälpa villaägaren att välja energismart.
Assemblin-installerar-all-VS-och-el-i-nya-C4-Shopping-i-Kristianstad
Assemblin installerar all VS och el i nya C4 Shopping i Kristianstad
26 Apr 2017 Assemblin har fått uppdraget att utföra alla installationer inom VS och el i nya köpcentret C4 Shopping i Kristianstad. Ordern uppgår sammantaget till drygt 100 Mkr. – Det här är ett omfattande och komplext projekt som ska genomförs på kort tid, berättar Ola Lundh, projektledare hos Assemblin VS.
Vattenfall köper in sig i BrainHeart Energy
20 Apr 2017 BrainHeart Energy Sweden AB har ingått partnerskap med Vattenfall kring bergvärme och bergkyla för villamarknaden. Partnerskapet befästs genom att Vattenfall förvärvar 35% av aktierna i koncernen.
Forsaljningen-av-varmepumpar-steg-under-arets-forsta-kvartal
Försäljningen av värmepumpar steg under årets första kvartal
19 Apr 2017 Försäljningen av värmepumpar steg med totalt 10 procent under årets första kvartal och den positiva försäljningstrenden förväntas hålla i sig. Särskilt bra går försäljningen av frånluftsvärmepumpar.
Bravida-levererar-installationsarbeten-varda-50-Mkr-till-Volvo-Cars-nya-kontor
Bravida levererar installationsarbeten värda 50 Mkr till Volvo Cars nya kontor
18 Apr 2017 Volvos Cars expanderar kraftigt har behov av nya kontorslokaler. Därför uppförs nu nya kontorshus i Sörred i västra Göteborg, och BRA Bygg har ansvaret för byggnationen. Bravida har fått i uppdrag att utföra installationerna inom vs och ventilation till ett ordervärde på cirka 50 miljoner kronor.
AIK-far-miljovanlig-is-nar-nar-Solna-satsar-pa-koldioxid
AIK får miljövänlig is när när Solna satsar på koldioxid
12 Apr 2017 I Solna byggs just nu en CO2-isbana för bättre is, bättre driftskostnader och bättre miljöval. Det är Solna Stad som tillsammans med Peab, Industri & Laboratoriekyl samt andra underentreprenörer kompletterar Ulriksdals två konventionella isbanor med Stockholms första CO2-isbana.
Visa äldre nyheter
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ahlsell
  • GRÅ
  • Frigonatural
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Heta Utbildningar

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se