Håll temperaturen nere i serverrummet med R32
21 Jun 2018 Som en del av Panasonics övergång till köldmediet R32 lanseras nu också serverrums-serien (Z-TKEA) med det miljövänligare köldmediet.
Satsning på innovativa lösningar för lokala energisystem
21 Jun 2018 De fem energibolagen Öresundskraft, Jämtkraft, Tekniska verken, Umeå Energi och Jönköping Energi blir partners i Power2U, en satsning på innovativa lösningar för lokala energisystem. Det handlar om system och rutiner för att koordinera traditionell effekt- och energistyrning inbäddat i en affärsmodell där slutkunder och energibolag drar ömsesidig nytta av ny energiteknik såsom solceller, elbilsladdare och batterier. InnoEnergy står bakom satsningen.
Enrad-far-ny-order-fran-Norge
Enrad får ny order från Norge
20 Jun 2018 Enrad har mottagit en ny order från ABK AS, Norges största importör av värmepumpar, värmeväxlare och luftkonditioneringssystem. Enrad har ett distributionsavtal med ABK AS som är företagets norska samarbetspartner. Ordervärdet uppgår till cirka 370 000 SEK och gäller två värmepumpar för ett äldreboende i Våler kommun.
Sweco-far-helhetsansvar-nar-Scania-tredubblar-sin-produktion-av-motorblock-i-ny-anlaggning
Sweco får helhetsansvar när Scania tredubblar sin produktion av motorblock i ny anläggning
20 Jun 2018 Sweco har fått uppdraget som konsult i ett partneringsamarbete när Scania planerar ett nytt gjuteri i Södertälje. Den nya anläggningen är cirka 22 000 kvm och beräknas smälta 90 000 ton järn årligen för tillverkning av nya motorblock, istället för dagens 30 000 ton. Sweco tar ett helhetsansvar för projekteringen av bygg, mark och installationer.
Auktorisation
Annons
Instalco stärker VS-verksamheten i Finland
19 Jun 2018 Instalco stärker sin verksamhet inom VS i Finland genom förvärv av LVI-Urakointi Paavola Oy. LVI-Urakointi grundades 2001 och har idag 47 anställda. Bolaget erbjuder VS-installationer samt ventilationsarbeten i främst Helsingfors med omnejd.
Energiforbattring-AB-i-forskningsprojekt-tillsammans-med-RISE
Energiförbättring AB i forskningsprojekt tillsammans med RISE
19 Jun 2018 I det internationella projektet IEA HPT Annex 52 genomförs långtidsmätning av prestanda hos stora geoenergilösningar. Syfte är att presentera resultat från mätningar av stora system för vilka det saknas data samt att förfina dagens metoder för utvärdering av prestanda när det gäller stora komplexa system.
Kombination-av-varmelosningar-i-nytt-miljoanpassat-bostadsomrade
Kombination av värmelösningar i nytt miljöanpassat bostadsområde
19 Jun 2018 – Vid höga krav på hållbar uppvärmning, är ofta just mark- eller bergvärme den enklaste och bästa lösningen. Men här tvingades vi alltså att hitta en annan modell. Det blev en kombination av solceller, luft-vattenpumpar, värmeåtervinning från spillvatten och en del fjärrvärme. Dessutom valde vi rör med extra effektiv isolering för att minimera värmeförlusterna, säger Peter Liljedahl, filialchef för Assemblin VS i Skövde och projektansvarig för uppdraget.
Panasonic-tar-ytterligare-ett-steg-narmare-komplett-R32-skifte
Panasonic tar ytterligare ett steg närmare komplett R32-skifte
18 Jun 2018 Panasonic har lovat att alla värmepumpar och luftkonditioneringar som innehåller mindre än tre kilo köldmedium kommer att finnas tillgängligt med köldmediet R32 i slutet av 2018. Som en del av detta skifte introduceras nu en uppdaterad R32 PACi-luftkonditionering för kommsersiellt bruk.
Svenska-losningar-for-fjarrkyla-planeras-i-Indien
Svenska lösningar för fjärrkyla planeras i Indien
18 Jun 2018 Sweco har fått uppdraget att, tillsammans med Smart City Sweden – in India, ta fram förslag på fjärrkylsystem till staden Pimpri i Indien. Uppdraget är ett led i att Indien satsar på att utveckla 100 smarta och hållbara städer.
NordiCold-introducerar-ett-nytt-magnetfilter-for-varmesystem
NordiCold introducerar ett nytt magnetfilter för värmesystem
7 Jun 2018 NC Magnetfilter fångar upp alla föroreningar i värmesystemet. Filtret beskrivs som självrengörande och ska fångar upp alla föroreningar i värmesystemet samtidigt som det ger små tryckfallsförluster i systemet. Det kan dessutom monteras vertikalt, horisontellt och diagonalt.
Snart-dags-for-Chillventa
Snart dags för Chillventa
4 Jun 2018 En av de viktigaste mässorna för kyl- och värmepumpsmarknaden i Europa äger rum i höst. Mellan den 16 och 18 oktober är det dags för Chillventa 2018 i Nürnberg, Tyskland.
Nya delägare i ID06
4 Jun 2018 Nu har Byggherrarna, Fastighetsägarna, SABO, Installatörsföretagen Maskinentreprenörerna, Plåt & Ventföretagen, Glasbranschföreningen och Måleriföretagen gått in som nya delägare i ID06 AB tillsammans med Sveriges Byggindustrier.
Sang-med-integrerat-klimatkontrollsystem-ger-optimala-sovforhallanden-
Säng med integrerat klimatkontrollsystem ger optimala sovförhållanden
4 Jun 2018 "Vi har klimatkontroll i våra bilar, men i sängen fryser vi ibland och svettas när det blir för varmt". Innovatören Barry van Doornewaard på företaget FreshBed B.V. i Holland jobbade i flera år med att hitta ett svar på frågan vad det är som garanterar en god natts sömn. Han drog en parallell till moderna bilars klimatsystem och började titta på hur man skulle kunna åstadkomma en motsvarande komfort för sängar. Lösningen blev ett integrerat klimatkontrollsystem i sängen ”FreshBed” som idag finns på mer exklusiva hotell och privatbostäder.
Panasonic övergår helt till R32 under 2018
4 Jun 2018 Under 2018 kommer företaget att helt gå över till R32 när det gäller värmepumpar och luftkonditioneringar. Samtliga värme- och kylsystem för bostader och kommersiella fastigheter, som har mindre än tre kilo köldmedium, kommer att finnas med R32 köldmedia.
Delar ut fem miljoner till personalen
25 Maj 2018 För tionde året i rad delar Francks Kylindustri ut bonus, och i år kommer 4,9 miljoner kronor lagom till sommaren.
Emil-ar-bast-i-Sverige
Emil är bäst i Sverige
23 Maj 2018 Vi säger grattis till Emil Larsson från Universitetsholmens Gymnasium i Malmö som på hemmaplan blev vinnare av årets Skol-SM i kyl- och värmepumpsteknik den 7-8 maj. I år var det elva elever från sju skolor som kämpade om segern.
Visa äldre nyheter
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ahlsell
  • Kylma
  • GRÅ
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se